I. Duhovni kapitul Splitsko-dubrovačkog područja (FOTO)

i-duhovni-kapitul-splitsko-dubrovackog-podrucja-39

Od 9. do 11. ožujka u Makarskoj je održan I. Duhovni kapitul Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži pod geslom „Budimo jaki u vjeri“ (usp. 1Pt 5,9). Kapitul je započeo okupljanjem u samostanu Blažene Djevice Marije u popodnevnim satima nakon čega je bila organizirana pobožnost Križnoga puta i euharistijsko slavlje.

Nakon večere započeli su uvodni govori na kojima su nas pozdravili Ana Mikulić, predsjednica Splitsko-dubrovačkog područnog vijeća, i fra Frano Doljanin, duhovni asistent Splitsko-dubrovačkog područnog vijeća. Odmah poslije toga mlade je dočekao zadatak – osmisliti svoj „faithbook“ profil. Bila je to odlična ideja koja je usput pružila i prigodu da se svi bolje upoznamo.

Sutrašnji dan započeo je molitvom i predavanjem fra Frane Doljanina „Obećanja – put vjere“ koje nam je dalo motivaciju i smjernice za rad po skupinama na kojem se raspravljalo o vjeri i njenom značenju. Organiziran je i posjet samostanskom Malakološkom muzeju gdje smo imali priliku vidjeti ljepotu školjaka iz svih dijelova svijeta. Sveta misa održana je u Vepricu, lijepom svetištu Majke Božje Lurdske.

U 21.30 sati je započelo cjelonoćno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Male skupine odlazile su na klanjanje u različitim satima tijekom cijele noći. Tišina, živi Bog i molitva – bilo je to prekrasno iskustvo koje je uistinu svima ojačalo vjeru i umnožilo ljubav.

Nedjelja je bila obilježena svečanom svetom misom u crkvi Svete Marije i završnim radom po bratstvima Franjevačke mladeži na kojem je svako bratstvo imalo zadatak napisati nešto o drugom bratstvu Frame služeći se Novim zavjetom. Tako smo svi uvidjeli koliki smo i kakav utisak ostavili u srcima drugih.

Rastanak je očekivano bio najtužniji dio duhovnog kapitula. Međutim, svi smo bili ispunjeni i nekim novim osjećajem koji nam je govorio da nas je ovaj susret učvrstio na našem putu, putu na kojem slijedimo Isusa Krista po primjeru svetoga Franje.

Daniela Todorić, Frama Imotski

[nggallery id=13]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)