Proljetna skupština Osječkog područja

10. ožujak je bio taj dan. Dan kada su se na jednom mjestu u istoj prostoriji okupili čelni ljudi bratstava Frame Osječkog područja, inače, jedan od dva takva epska dana u godini. Uz predsjednike, voditelje formacije i njihove zamjenike, događaju su prisustvovali duhovni asistenti, kako mjesni tako i područni, a sve je dobilo na (ne)ozbiljnosti nazočnošću nacionalnih predstavnika pa su tijelom (vjerojatno i duhom) bila prisutna neka imena kao što su Ivan Bambir, Marta Radoš, Nina Lukež

Što se to odvijalo, pitate se? Nažalost, naslov je ubio iznenađenje – riječ je o redovnoj Proljetnoj skupštini Osječkog područja koja se ove godine održavala u Belišću. Priča se, šuška se, skupštine su dosadne i nezanimljive… Uistinu? Zbog vesela franjevačkog duha, nadasve zanimljivih tema, aktivnih rasprava i kratkog predstavljanja Frama portala, bijaše ovo jedna od onih nezaboravnih skupština nakon koje članovi bratstava Frame kući idu zadovoljni, veseli, sa širokim osmjesima na licu i u nadi da će ih sljedeći ovakav događaj mimoići.

Kako to inače ide, Područnu skupštinu je vodilo Područno vijeće, a predvodila područna predsjednica Mateja Đumić. Brzinom munje obišli smo prvih nekoliko točaka (od ukupno 16), da bi negdje na sredini uslijedilo ubacivanje u nešto nižu brzinu, jer su teme postajale zanimljivije, napetije i neizvjesnije.

Bilo je riječi o karitativnim djelovanjima unutar našeg područja, suradnji s mjesnim OFS-om (FSR, ako se još niste priviknuli), suradnji s duhovnim asistentima, te ostalim stvarima poput suradnji različitih mjesnih bratstava u vidu zajedničkh susreta, susretima formacije, frakendima, pomoćima župama pri raznim akcijama, prisutnostima Frame na blogu i Facebooku, poštanskim sandučićima, primanjima u bratstvo… Te jedna vesela vijest, Frama Slavonski Brod izlazi iz obnove.

Najzanimljivija atmosfera je vladala prilikom govora o ovogodišnjem Franjevačkom hodu, rekreativnom susretu Franjevačke mladeži našeg područnog bratstva, te, dakako, mini predstavljanju Frama portala čijim sudionicima možete postati baš i vi, ne, ovo nije reklama, ukoliko želite doprinijeti, a iz Osječkog ste područja, obratiti se možete kontakt osobi, odnosno, autoru teksta.

Zatim je uslijedio rad po skupinama s naglaskom na formaciju i suradnji s OFS-om, kratkom prezentacijom, područna voditeljica formacije, Ivana Umiljanović, iznijela je pojedine bitne stvari oko same formacije. Dakako, svoje minute su imali duhovni asistenti i nacionalna ekipa, koje ovim putem srdačno pozdravljamo.

Kući nema prije okrijepe pa, osim što ćemo Belišće pamtiti po izuzetnom gostoprimstvu, ljubaznosti i ugodnoj atmosferi, pamtit ćemo ih i po vrlo ukusnom ručku. Tišina koja je prevladavala prilikom objeda neopisiva je, a recept vam, zbog zaštite autorskih prava, ne možemo iznijeti, no uskoro kreće aukcija.

Nakon svega treba zahvaliti Gospodinu što je i ova skupština protekla u mirnoj atmosferi bez većih nereda, zahvaliti našem serafskom ocu na zaštiti i zagovoru te krenuti u nove pobjede, poraze i kušnje i imati na umu da nas Bog ljubi, s nama uvijek ostaje, našim dušama luku uvijek daje.

Ivica Janjić, Frama Bošnjaci

5 Comments

  1. lijepo si nam to napisao… imam samo jedno pitanje; koja je to brzina nešto manja od brzine munje =)
    … i ne mogu vjerovat da si iskoristio riječ “ubio”, sad sigurno znam da si ti napisao tekst 🙂

  2. hahahaha…skupština je prošla bez većih nereda 😛 A koji su to manji neredi bili? Jesam ja nešto propustila?

    U svakom slučaju, baš nam je bilo super 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.