Susret Frame grada Rijeke

 

Susret Frame grada Rijeke održao se 2. ožujka 2012. u trsatskom svetištu pod nazivom: „Lutao samo ovim svijetom…“ Susret je bio molitveno-meditativnog tipa  kako bi na što bolji način potaknuo ljude da razmisle o sebi, o molitvi, o ispovijedi i grijehu te o Isusu tijekom ove Korizme, a ovo je ukratko opis kako je sve to izgledalo:

S obzirom da se susret održavao na Trsatu, iskoristili smo sve prednosti prostora koje nam je nudio samostan i Aula pape Ivana Pavla II. Najprije smo okupili sve mlade u Kapeli zavjetnih darova gdje smo izmolili Časoslov. Nakon molitve, svi su krenuli za pripovjedačicom iz Kapelice prema Auli putem na kojem su stajala pitanja poput Tko si, Čemu se nadati, Koji je moj cilj… Nakon nekoliko minuta laganog i tihog hoda, stigli su u veliku dvoranu Aule. Tamo smo sve prisutne upoznali s nekim grijesima (ljubomora, požuda i mlakost) koji su se okupljali oko Zla. To je bio tek početak. Zlo i grijesi odveli su prisutne mlade u sljedeću prostoriju gdje smo htjeli pokazati što to znači kada dotakneš dno dna i kako si iz toga izvući. Potom je Isus otklonio i uništio Zlo, a zajedno s njime nestali su grijesi i svi zajedno smo otišli u sljedeću prostoriju pomoliti se u tišini i zapjevati. Posljedna postaja i prostorija bila je mjesto gdje smo se svi zajedno ocrtavali svoje ruke šarenim flomasterima po bijelom hameru, jedni preko drugih, oko Isusove ruke te time simbolično prikazali zajedništvo.

Svaki dio bio je praćen prigodnom meditacijom, molitvom i kratkim scenskim prikazom. U određenom dijelu, mladi su razmišljali o svojim grijesima koji ih zasljepljuju i napisali na prethodno dobivene papriće koje je kasnije Isus simbolično pokupio u molitvenom dijelu i otpustio.

Ne znam jesam li  vam uspjela prenijeti kako je izgledao susret, ali znam da smo uspjeli bar nekom meditacijom ili molitvom dotaknuti svakog pojedinca. A to nam je ipak bio najveći cilj!
Hvala dragom Bogu na svemu!

Sandra Kvaternik, Frama Rijeka – Trsat

 

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)