O Frami na televiziji

Kroz Framu su u ovih dvadeset godina prošli mnogi mladi ljudi i sada se bave raznim poslovima. Jedan od „starijih“ je iz Frame Sveti Duh u Zagrebu i radi kao televizijski voditelj na privatnoj postaji TV Plus u Lučkome kraj Zagreba. Radi se o Denisu Bašiću koji u svojoj emisiji „Drobilica“ svaki ponedjeljak navečer uživo ugošćuje aktualne i zanimljive sugovornike.

Tako je povodom početka korizme u ponedjeljak 27. veljače 2012. u goste pozvao sadašnjeg duhovnog asistenta Frame Sveti Duh u Zagrebu fra Ivana Penavu i predsjednika Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame Ivana Bambira. S fra Ivanom je razgovarao o sakramentu ispovijedi kojem vjernici upravo u vrijeme korizme češće pristupaju, zatim o franjevačkom redu i o njegovom osobnom redovničkom pozivu. Ivan Bambir je govorio o djelovanju Frame u Hrvatskoj, o aktivnostima u njegovom bratstvu na Sigetu u Zagrebu te o njegovom stavu, kao studenta medicine, o trenutnoj javnoj raspravi oko novog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

Pa kako je izgledalo tih sat vremena evangelizacije i svjedočenja preko malih ekrana, uvjerit ćete se i sami kad kliknete na ovu internet stranicu.

fra Ivan Penava

3 Comments

  1. Bilo bi dobro kad bi i nacionalna televizija malo više svog prostora dala zajednicama mladih da javnost vidi da ima i onih kojih su drugačiji od standrane mladosti kojoj je samo zabava na prvom mjestu,a crkva po strani. Žalosno je da se samo govori o lošim stvarima,a ovakve teme se zapostavljaju.Ovo mi je prvi glas da je eto Frama bila tema rasprave na bar nekoj televiziji. To je pohvalno,nadam se da će toga u buduće biti još.

    1. Da bi se o Frami govorilo na TV-u trebaju prvo framaši biti spremni i pripremljeni da jasno iznesu svoje stavove. Zato je važna formacija, i prije i poslije obećanja. Televizija je danas na svakom koraku, često puta i na ulici pitaju ljude razna pitanja.

      Sjetite se Mateje Buha na Trgu bana Jelačića prije godinu dana kad je pred papom rekla da je bila u Frami. Evo ovdje snimke: http://www.youtube.com/watch?v=S_Hd16i4uh4

      Treba uvijek biti spreman jasno svjedočiti svoje stavove.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)