Obećanja Frame Dubrava: “Vi ste sol zemlje”

„Vi ste sol zemlje“ (Mt 5,13) geslo je pod kojim su u nedjelju, 4. ožujka 2012. godine dali svoja obećanja mladi Frame Dubrava. Tridesetero mladih obnovilo je svoja obećanja, dok ih je trinaestero dalo prvi put! Svetu Misu u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije predvodio je fra Ljubo Kurtović, a uz njega koncelebrirali su fra Stipo Karajica, fra Milan Krišto i fra Ivan Penava.

Obećanjima su isti vikend prethodila primanja i cijelonoćno druženje s Isusom (klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu). Misno slavlje zaista je bilo posebno, od samog početka pa sve do kraja. Misa je započela svečanim ulaskom mladih koji su simbolično u svojim rukama prinosili sol od koje su pred oltarom načinili križ. Fra Ljubo se u svojoj propovijedi posebno osvrnuo na temu obećanja „Vi ste sol zemlje“. Svim je vjernicima, a posebno mladima u Frami između ostaloga uputio poruku kako smo mi sol svijeta te se trebamo čuvati kako ne bi obljutavili, odnosno kako u svojoj vjeri trebamo biti čvrsti i snažni, a ne slabi i mlitavi!

Nakon odlične propovijedi, pune riječi poticaja, uslijedio je obred obećanja. Zaista je bilo divno obnoviti svoja krsna obećanja te time iskazati Stvoritelju bezgraničnu ljubav koju prema njemu osjećamo! Također treba napomenuti kako se za vrijeme cijele sv. Mise osjećala jaka prisutnost Duha Svetoga koji će nam sigurno pomagati  da budemo ustrajni u onome što smo obećali. Posebno se treba zahvaliti zboru mladih „Susret“ (u kojem svira i nekoliko članova Frame Dubrava) pod ravnanjem fra Marina Karačića. Zaista su bili odlični i time su uvelike pridonjeli predivnoj atmosferi.

Nakon međusobnog čestitanja i zajedničkog fotografiranja, nastavili smo slavlje s našim obiteljima, prijateljima i mladih iz drugih bratstava Frame. Doista nam je došlo mnogo njih: od Rijeke (Frama Trsat) sve do sjeverne Hrvatske (Frama Varaždin i Koprivnica). Nakon što su se naši gosti pošteno zasitili, mogli su početi trošiti kalorije uz ples! Uz mješavinu duhovnih i svjetovnih pjesama moglo se vidjeti mnogo zanimljivih plesnih pokreta. Nakon što smo se pošteno izmorili plešući, svi smo se malo primirili te predivnu večer završili uz pjevanje pjesama u slavu našem Gospodinu! Hvala svima koji su nam došli i uveličali naš veliki dan. Dan koji smo svi dugo čekali i za njega se spremali. Dan u kojem je nas nekolicina konačno rekla svoje prvo: „Evo me!“

Nakon predivnog vikenda slijedi nam čitava godina do idućih obećanja. Godina u kojoj se ne smijemo opustiti, odnosno, u kontekstu teme obećanja, obljutaviti! Bit će užitak, ali i teško živjeti svoja obećanja, ali smo sigurni da će nam u tome Gospodin pomoći uz snažan zagovor Blažene Djevice Marije i našeg serafskog oca Franje!

Borna Marinić, Frama Dubrava

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)