Obećanja Frame Belišće

U subotu 20. travnja 2024. s početkom u 18 sati u crkvi sv. Josipa Radnika održala su se obećanja Frame Belišće. Tom su prigodom belišćanski framaši proslavili i 30. godinu svoga postojanja. Oko 17 sati počeli su pristizati framaši iz cijelog osječkog područja te se već tada mogao čuti ugodan razgovor i smijeh starih prijatelja. Svojim su dolaskom proslavu obećanja i 30 godina postojanja uvećali framaši iz Frame Borovo Naselje, Frame Đakovo, Frame Našice, Frame Otok, Frame Sikirevci, Frame Slavonski Brod i Frame Vukovar.

Euharistijsko slavlje predvodio je fra Marko Neretljak, TOR duhovni asistent Frame Belišće. Misno slavlje animirali su članovi zbora belišćanske Frame, kojima se pridružio sav puk. Nakon ulazne pjesme, kratkim je govorom sve prisutne pozdravio fra Marko, svima zahvalio na dolasku i pozvao nas da ostanemo ustrajni u svojoj vjeri. Prije fra Markovog tumačenja evanđelja, petnaest framaša izreklo je svoje: „Evo me“ i tako pokazali želju za služenjem Gospodinu u bratstvu Franjevačke mladeži, upravo u duhu svoga ovogodišnjeg gesla „Odlučio sam slijediti Krista“. Nakon homilije svoja je obećanja obnovilo pet framaša, dok je deset framaša po prvi put dalo obećanja. Framaši su obećali da će, potaknuti Božjom milošću, tijekom godine dana slijediti primjer sv. Franje te da će se spremno odazvati na svaki poziv dobra. Svaki je framaš, kao uspomenu na ovaj dan, dobio narukvicu s tauom – simbol Frame i Trećeg franjevačkog reda u cijelom svijetu. Svakom je obećaniku prvo čestitao duhovni asistent fra Marko, a nakon njega predstavnica belišćanskog OFS-a Jelena Šarčević i mjesna predsjednica belišćanske Frame, Klara Stanković. Prije samog završetka slavlja framašima, duhovnim asistentima i svima prisutnima obratila se mjesna predsjednica Klara Stanković poticajnim riječima.

Neformalni dio započeo je odmah po završetku misnog slavlja kada su framaši otplesali svoj poznati ples. Druženje se nastavilo u sporednoj dvorani bl. Alojzija Stepinca gdje su framaši i ostali puk mogli uživati u pripremljenom filmu i zajedništvu. Film koji su domaći framaši pripremili uključivao je dojmove starijih framaša te njihovih duhovnih asistenata fra Ivana Širokog, TOR, prvog duhovnog asistenta, i fra Marka Neretljaka, trenutnog duhovnog asistenta. Filmom su bila obuhvaćena sva razdoblja Frame Belišće tijekom ovih 30 godina, od samih početaka pa sve do danas. Nakon filma, framaši su se okrijepili uz pripremljenu hranu i piće, družili, pjevali i plesali. U večernjim satima svi su se, zajedno sa svojim duhovnim asistentima, zaputili kući radosna srca, s puno novih iskustava i poznanstava, ali i lijepih uspomena. Vjerujem da smo obećanjima primili puno snage i milosti od Gospodina te da ćemo od sada biti puno jači što u osobnoj vjeri što u zajedništvu bratstva i nadam se da će bratstvo nastaviti rasti kao što je raslo i do sada.

Tea Cindori, Frame Belišće

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)