Obećanja Frame Vukovar

Ovogodišnja obećanja koja su se održala u subotu, 20. siječnja 2024., bila su izuzetno lijepa. Uz Svetu Misu, koju je predvodio fra Vinko Brković, OFM i geslo: „U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani!“ (Rim 12,12), naše bratstvo se obogatilo novim i starijim obećanicima. VIS Damjan svojim sviranjem i pjevanjem učinio je da ovo naše slavlje bude još posebnije. Nakon Svete Mise, u Pastoralnom centru sv. Bone imali smo čašćenje te smo se ostatak večeri družili s framašima. Neka nam dragi Bog pomogne da ove godine možemo živjeti po geslu, i da zapravo razumijemo koliko je On moćan. Na kraju, sve obećanike i primljenike preporučujemo u vaše molitve, da uvijek budu veseli navjestitelji Kraljevstva po primjeru svetog Franje!

Zahvaljujemo svima koji su došli, podržali nas i podijelili nezaboravne i predivne trenutke s nama.

Dora Stanić, Frama Vukovar

Ovo su moja prva obećanja i jedva sam ih čekala. Imali smo malo vremena za pripremu, ali smo se jako potrudili i završili sve kako smo planirali. Meni je bilo odlično, a nadam se da je i ostalima. Bilo je jako puno framaša i zahvalni smo im što su nas došli podržati. S puno radosti i molitve čekamo iduća obećanja.

Lucija Josić, Frama Vukovar

Ovogodišnja obećanja nadmašila su sva moja očekivanja. Pripreme filma (skeča) bile su zanimljive, ali ponekad i naporne. Ove godine obećanja je dalo 19 framaša. U subotu, 20. 1. 2024., i ja sam dala svoja druga obećanja. Broj framaša iz drugih bratstava ugodno me iznenadio. Osjećala sam veliko uzbuđenje, ali i strah. Naš duhovni asistent fra Marijan Ligenza, OFM puno nam je pomogao u pripremama. Vjerujem da je svim framašima ovaj dan bio jedno lijepo i nezaboravno iskustvo. A sada možemo krenuti dalje i svjedočiti drugima da je Bog uvijek uz nas.

Lucija Sabo, Frama Vukovar

Kao obećanik već drugi put, mogu reći da su obećanja, kao sam proces u misnom slavlju prošla super i dostojno, kako i trebaju. Za razliku od prošle godine, malo me jača trema uhvatila kada sam davao obećanja jer sam ovog puta bio svjesniji veličine ovog slavlja i događaja i općenito samog pojma obećanja. I naravno, kada sam dao obećanje, osjetio sam ponovno jedan poseban, neopisiv osjećaj koji jednostavno svatko treba doživjeti i osjetiti da bi me u potpunosti razumio. Propovijed fra Vinka poprilično me dirnula i motivirala na ljepši i bolji život kao framaša. Program i atmosfera nakon Mise bili su odlični, a svi smo se lijepo proveli na svoj način.

Samuel Rogulja, Frama Vukovar

Za mene su obećanja nešto posebno. To je moj odgovor na poziv Duha Svetoga. Obećanjem sam izrekla da ću živjeti po primjeru svetoga Franje. Sveti Franjo daje mi hrabrost i želju da se borim i mijenjam ovaj svijet malim koracima na bolje. Crkva je mjesto gdje sam pronašla svoj mir. Moj osjećaj dok sam stajala pred oltarom i davala obećanje se ne može opisati riječima: sigurnost, sreća, ispunjenost, ali i skromnost koja su me obuzeli tog trena su neopisivi. Znala sam da sam na pravom mjestu i da je to ono što želim. Dati obećanje ne može svatko, može samo onaj tko dobije poziv od Boga. Stoga sam jako sretna što sam ja baš jedna od tih koja ga je dobila.

Ema Kumer, Frama Vukovar

„U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani!” (Rim 12,12), citat je iz Biblije kojega smo mi, vukovarski framaši, izabrali za svoja obećanja i prilikom njihovih davanja, osim što smo obećali živjeti evanđelje po uzoru na svetog Franju, obećali smo živjeti i po citatu sv. Pavla. Naime, naša obećanja prošla su kroz nekoliko prepreka prije same realizacije. Obećanja su se održala ranije nego inače, pa smo svi morali zajedno raditi više nego prije kako bi mogli pripremiti sve stvari poput skeča i prostora, ali najprije nas same duhovno. Mnogi neće primijetiti koliko je truda i sati uloženo na same pripreme, no mi smo naučili cijeniti svoj rad i trud više, a pri tome smo se više povezali s Bogom i još jednom pokazali da živimo po načelu svetoga Benedikta: ,,Moli i radi.”

Tomislav Piljaš, Frama Vukovar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)