Obećanje Frame Zagreb – Leopold Bogdan Mandić

Datum koji će posebno pamtiti framaši i framašice Franjevačke mladeži svetog Leopolda Bogdana Mandića je 14. svibnja 2023. Dan kada je 22 braće i sestara reklo Evo me! na obredu obećanja na Svetoj Misi koju je predslavio duhovni asistent fra Josip Ćibarić, OFMCap.

Pod geslom „Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti.“ (Iv 14,19) dali smo svoja obećanja kako ćemo sljedećih godinu dana pratiti primjer Serafskog Oca svetog Franje te živjeti Evanđelje, a u tome će nam pomoći zagovor Blažene Djevice Marije. Iako smo prošli i uspone i padove, zajedno smo, kao jedno, obećali Bogu pred narodom ono što želimo živjeti. Puni radosti, hrabrosti, ponosa ali i emocija zajedno kao pravo bratstvo smo kročili u nove puteve života.

Neopisiv je to osjećaj, nešto jednostavno posebno, koliko si sretan zbog sebe, toliko si i za svakog brata ili sestru koji stoji uz tebe. U tom trenu ne možeš biti ništa drugo nego ponosan na svoju braću koja rastu iz dana u dan sve više i više.

Podršku nismo imali samo međusobno, jedni od drugih, nego i od naših roditelja, obitelji, prijatelja, župljana, koji su došli biti uz nas na ovaj veliki dan.

Nakon Svete Mise u zajedništvu smo plesali, pjevali, družili se i probavali delicije naših framaša, koje su jako brzo nestale. Ne smijemo zaboraviti na našu Doru i našeg Luku koji su naknadno dali svoja obećanja, tako da nas je ukupno 24.

Veselimo se nadolazećoj godini sa svetim Franjom te još boljim zbližavanjem s braćom i sestrama!

Marija Medić, Frama Zagreb – Leopold Bogdan Mandić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)