Obećanja Frame Zagreb – Majka Božja Lurdska

Evo nas ponovno godinu dana kasnije. Na prvu se čini da je sve isto kao i do sada – skupina mladih daje svoje obećanje Bogu, ponovno smišljamo geslo, tiskamo majice, ne možemo se odlučiti što ćemo dijeliti kao uspomenu na obećanja, idemo na duhovnu obnovu, pozivamo braću i sestre na obećanja, odlučujemo se za video pa odustajemo od njega, molimo, razgovaramo, razmišljamo o obećanjima i pišemo molbe.

Iako svake godine dajemo isto obećanje, niti jedne nije bilo isto. Svaki novi put je posebnije, drugačije i novo zato što mi nismo isti oni ljudi od prije godinu dana. Mi smo se promijenili, ova obećanja nas mijenjaju i čine nas novim, boljim osobama. Ovim činom se odlučujemo za Krista, biramo ljubiti Boga čak i da ga nitko drugi ne želi ljubiti. Iako su neki od nas obećanje dali po osmi, a neki po prvi put, važnost tog obećanja uvijek je ista. Prvi put se pitaš jesi li ti toga dostojan, hoćeš li uspjeti to živjeti i „Kad ono ide vjerovanje i kad trebamo ustati?“, a šesti, sedmi, osmi put se opet pitaš hoćeš li možda ovo godine uspjeti bolje, hoćeš li ovaj put zaista baš sve prepustiti Kristu, hoćeš li ovaj put živjeti siromašnije i poslušnije, hoće li tvoje srce biti čišće i poniznije (a neki se opet pitaju kad ide vjerovanje). Ne znaš hoćeš li ove godine uspjeti živjeti tu puninu, ali znaš da to želiš pa kažeš svoje prvo ili svoje osmo „Evo me!“ Shvatiš da Bog računa na tebe, shvatiš da On računa na tebe puno više nego ti na Njega. I onda, iako si umoran jer si već pola dana u crkvi, iako se pitaš gdje su oni sapuni koje ćemo dijeliti kao poklone, iako te već stvarno bole koljena, iako su već svi gladni, klekneš pred Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu i moliš Ga da riječi Franjinog srca budu riječi tvoga srca pa Mu govoriš: „Ti si sve, bogatstvo naše dovoljno!“ Taj smo citat uzeli za naše geslo jer smo u tim riječima prepoznali ono za čim čezne naše srce, a to je Božja blizina.

Zahvalni smo Bogu na svim milostima koje smo primili tijekom duhovne pripreme. Također hvala braći i sestrama koji su se 12. veljače, na slavlju naših obećanja, okupili u velikom broju i pružili nam podršku.

Želimo i dalje ustrajati na putu franjevaštva, ići stopama oca Franje, a slijedeći njega – slijediti Krista!

Preporučamo se u molitve.

Mir i dobro!

framaši Frame Zagreb – Majka Božja Lurdska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)