Obećanja Frame Virovitica

U subotu, 1. listopada 2022. na Svetoj Misi, devet djevojaka stalo je pred Gospodina i izgovorilo Evo me! Tako će one radosnog srca, kao što su obećale, kroz godinu dana živjeti život nasljedujući primjer svetog Franje Asiškog.

Geslo obećanja bilo je: ,,Znadem, o Gospodine, da su ti sudovi pravedni i da si me s pravom ponizio“ (Ps 119, 75), što nas podsjeća da se trebamo truditi biti što poniznije kako bismo još ljepše slijedili sv. Franju i tako bile još bliže Kristu.

Pripreme za obećanja bila su ispunjena padovima i uspjesima, a uz napor i trud uspjele smo doći do našega cilja, obećanja. Uvelike nam je pomogla duhovna obnova na kojoj smo dublje promotrili geslo i tekst obećanja te se još više ohrabrile za to konačno Evo me! Nakon Svete Mise, koju je predslavio naš duhovni asistent fra Marino Kuzminski, programom smo pokazale na čemu smo radile proteklih nekoliko dana pokazujući svima kako ćemo biti tu jedna za drugu. Isto tako, predstavile smo se drugima na šaljiv način jer osmijeh je najljepši način kako završiti program. Zatim smo svi kao braća i sestre blagovali, družili se, pjevali i plesali te napunili srca radošću i zajedništvom. Zahvalne smo svoj braći i sestrama što su nas došli podržati na tako važan dan i pokazali nam da su i oni uz nas.

Gospodine, hvala Ti što si nas poslao na ovaj put, blagoslovi narednih godinu dana. Daj da ovo obećanje živimo punim srcem, a našim framašicama podari mir i ustrajnost!

Lana Stubičar, Frama Virovitica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)