Antunovo u Zagrebačkom području

Antunovo u Virovitici

„Imaj uvijek Boga na pameti. Ako imaš Boga, imaš sve, jer imaš onoga koji je stvorio sve, koji te sam može zasititi i bez kojega je sve što postoji ništa. Imaj dakle Boga uvijek u svojim mislima.“ – rekao je svima nam dragi svetac Antun Padovanski.

Naime, 13. lipnja 2022., tradicijski smo izradili narukvice koje smo prodavali sa smiješkom na štandu ispred naše crkve. Međutim, ništa od ovog ne bi bilo moguće bez našeg duhovnog asistenta fra Marina koji nam je bio podrška. Temperatura tijekom dana je rasla, ali tako je rasla i naša želja da ljudima, prolaznicima, vjernicima izmamimo osmijeh na lice. Puno molitve, pjevanja, razgovora i dan smo priveli kraju.

Šlag na tortu bila je večernja Sveta Misa gdje smo se zajedno okupili i zahvalili Bogu na današnjem danu. Zapamtite, sve što činite, činite na Božju slavu. To su nam bile riječi poticaja tijekom ovog sunčanog i vrućeg dana. Vjerujemo da ćemo nagodinu s još više žara, entuzijazma i snage (ako je to moguće) obasjati lice našeg svetog Antuna!

Lana Balogović, Frama Virovitica

Antunovo na Svetom Duhu

Ponedjeljak, 13. lipnja, u župi sv. Antuna Padovanskog protekao je radosno i veselo – slavio se njen zaštitnik!

Od ranojutarnjih sati pa sve do kasno navečer slavile su se Svete Mise, a glavnu u 19 sati predvodio je mons. Roko Glasnović, dubrovački biskup. Sve se moglo pratiti i na malim ekranima zahvaljujući Laudato televiziji.

Frama Sveti Duh također je imala dosta razloga za slavlje! Posljednjih mjesec dana njeni framaši vrijedno su se pripremali za ovaj dan. Već drugu godinu za redom na našem štandu se može naći ručni rad framaša: od krunica do magnetića!

Dok su jedni svoja znanja izrade krunica i vezanja tih „strašnih“ čvorića obnovili, drugi su ih po prvi put naučili raditi. Nije bilo lako, ali upornosti i strpljivosti nije nedostajalo!

Bili smo neumorni – svaku večer okupljali smo se u našoj prostorijici na rad. Frama Sveti Duh službeno zaslužuje jedan veliki odmor!

Teško je riječima opisati koliko je posebno i vrijedno bilo zajedničko provedeno vrijeme u radnoj atmosferi. Samo mogu reći da sam jako ponosna na framaše sa Svetog Duha i da jedva čekam sljedeću godinu!

Hvala svima na uloženom trudu, radu, vremenu i jako dobrom društvu! I hvala svim ostalim Framama koje su nam se pridružile u izradi i svima koji su nas na bilo koji način podržali! Bilo je za pamćenje!

P.S.

Otiđite na naš instagram (@framasvetiduh) i pogledajte kako je tekao proces izrade i kako nam je bilo na štandu. Sigurna sam da će vas malo nasmijati!

Mir i dobro!

Iva Putica, Frama Zagreb – Sveti Duh

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)