Obećanja Frame Kloštar Ivanić

Od duhovne obnove, susreta, molitvi, velikih priprema zadnjih tjedana, puno vremena provedenog u župi do pogleda u svakog svog brata i svaku sestru sa suzom radosnicom u oku na dan obećanja. Teško je to opisati, teško je sve osjećaje i doživljaje staviti u jedan tekst. Nas 21 pred prepunom je crkvom izreklo svoj ,,Evo me!“ i obećalo da će se na godinu dana posvetiti Kristu živeći Evanđelje; od toga sedmero prvi put, a ostalih četrnaestero obnovivši svoje obećanje (dvoje sezonaca naknadno će dati, odnosno obnoviti obećanje). Bilo je posebno. Oltar prepun mladih koji žude za Kristom i Njegovom ljubavi. Kako je naš fra Vjeran rekao: više nismo samo sučovjeci, već prava braća i sestre. I, dragi brate i sestro, mogu ti reći da je to nešto najdragocjenije što dobiješ, kada u svakom bratu i svakoj sestri prepoznaš Ljubav i Svjetlo jer Gospodin djeluje kroz njih.

Nakon svečanog misnog slavlja koje je predslavio naš duhovni asistent fra Vjeran Lazić s fra Filipom Đurđevićem i fra Ivicom Janjićem družili smo se uz zabavni program, pjesmu i ples. Hvala braći i sestrama iz drugih bratstava koji su nas došli podržati i tako uveličali naše slavlje.

Također u bratstvo smo primili još desetero mladih koji su isto tako oduševljeno čekali ovaj dan.

Na koncu hvala dragom Bogu koji nas je pozvao na ovaj put, na put življenja u bratstvu Franjevačke mladeži u zajedništvu, poniznosti i poslušnosti. Neka nam u tome pomogne zagovor našeg serafskog oca svetog Franje i naše Majke Milosrđa, Gospe Kloštarske.

U vaše molitve preporučujemo naše bratstvo koje svakom godinom sve više raste!

,,Nikomu ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite!“ (Rim 13,8)

Jana Bočkaj, Frama Kloštar Ivanić

fotografije: Frama

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.