Obećanja Frame Zagreb – Kaptol

Svaka su obećanja na neki način posebna. Radi se o jednom od najradosnijih dana u životu obećanika. Toga dana Gospodin na poseban način blagoslivlja osobe koje se odazovu na Njegov poziv na framaški život.

Na Frami Kaptol sam pet godina. Iako se to ne čini mnogo, radi se o pet intenzivnih godina s mnogo prevrata i promjena u bratstvu. Od naglog pada broja obećanika, preko online susreta, gubitka framašnice, pronalaska novog prostora na drugom kraju grada. Sve to popraćeno intenzivnim rastom i izgradnjom svih članova bratstva, a iznad svega molitvom. Imali smo predivnih obećanja na našoj Frami.

Pišući ovaj tekst prisjećam se svojih prvih obećanja. Fra Filip Đurđević, tadašnji duhovni asistent, osmislio je predivan ulazak u crkvu, potrudio se da Sveta Misa bude iznimno svečana, trenutak izgovaranja riječi obećanja po prvi put. Potpuno suprotno tome, moja druga obećanja bila su u pomoćnoj prostoriji grkokatoličke bogoslovije na starom gradu u krugu našeg bratstva i samo dvije svjedokinje iz područnog vijeća. Treća su mi obećanja bila ponovno na Kaptolu, u kazalištu, posebna na svoj način.

Nakon godine dana lutanja i traženja trajnog smještaja ponovno smo bili doma.

Sve to rečeno, nedavna obećanja su mi bila najposebnija. Od početka mog framaškog života vječito se protezala potreba za bratstvom i zajedničkom molitvom. Čuo sam mnoge homilije, nagovore, susrete na raznim razinama o toj temi. Ove sam godine to i zaista doživio, nekako intenzivnije nego prije. Nas osamnaest, pred oltarom, pred Gospodinom. Volimo se, radujemo se jedni drugima, molimo jedni za druge. Pogledam lijevo i desno i vidim ozarena lica ljudi koje nekoć ne bih ni pogledao, vrlo vjerojatno ne bih ni upoznao, a sad, sad su moja braća i sestre. Gospodin mi dade braću!

Kakva su mi bila naša ovogodišnja obećanja? Framaška. Zahvalan sam Gospodinu na svakoj osobi koju je pozvao na Kaptol i na svakoj koja će tek biti pozvana.

P. S. Torta je bila fakat jako dobra.

Luka Draganić, Frama Zagreb – Kaptol


fotografije: Frama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)