Obećanja Frame Otok

Što se događa prve subote u veljači? Naravno, Frama Otok ima obećanja.

Ove godine obećanja su pala na 5. veljače, te su održana u Otoku, a Svetu Misu i slavlje obećanja predvodio je fra Matija Marijić. Nešto manje nego inače, trinaest je framaša bilo spremno dati svoja obećanja. Za svakoga od nas ovo donosi posebnu radost i motivaciju u naš život. Taj dan koliko je obilježen lijepim trenutcima i srećom, zajedno sa sobom nosi strah, napetost, umor i zahtjeva puno pripreme.

Naravno da nam to nije stalo na put da se pripremimo i damo svoj maksimum kako bi svima uljepšali taj trenutak. Na samom početku kreativnost nam nije bila jača strana, ali kad smo se svi udružili dobili smo jedno izvrsno geslo „Iznad svega ljubav“. Ovo geslo nam govori kako nema toga što ljubav ne može pobijediti i kako je to jedan od najljepših čovjekovih darova koje mu je Bog podario.

Za skeč nas je inspirirala sveta Hildegarda, te smo modernizirali jedno od njenih srednjovjekovnih predstava, a zove se „Igre Kreposti“. Mislim da je skeč prikazivao jednu realnu situaciju koja se može dogoditi i danas. Prikazali smo jednu dušu koja se nakon odsustva od Boga, ponovno vratila na pravi put uz molitvu. Cijeli ovaj dan ne bi bio moguć i potpun bez framaša iz drugih Frama. Oni su nam donijeli posebnu radost i pokazali kako se sav uloženi trud isplatio.

Petra Maras, Frama Otok

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)