Susret Frama grada Šibenika

U ponedjeljak, 22. studenog 2021., u župnoj dvorani Frame Gospe van Grada u Šibeniku, održao se zajednički susret mjesnih bratstava grada Šibenika.

Na susretu su sudjelovale četiri mjesna bratstva: Frama Dubrava – Gospa od Zdravlja, Frama Šibenik – Meterize, Frama Šibenik – Šubićevac te domaćini Frama Šibenik – Gospa van Grada. Cilj susreta je bio druženje među bratstvima te bolje upoznavanje framaša međusobno.

Susret je počeo molitvom koju je predvodio fra Nikola Žulj, duhovni asistent Frame Šibenik-Gospa van Grada. Nakon kratke molitve, ostatak susreta vodila je Ana Junaković, područna voditeljica formacije. Upoznala nas je s temom samospoznaje, sa samim pojmom što je samospoznaja te kako da dođemo do nje. Framaši su mogli naučiti kako samospoznaja nije nešto urođeno, već nešto što stječemo, učimo i razvijamo tijekom života, te kako kroz različita životna iskustva i odnose s drugim ljudima stvaramo sliku o sebi. Istaknula je : „Sve ono što proživljavamo u životu utječe na naše mišljenje, stavove, ciljeve, interese, emocije i ponašanja“.

Nakon izlaganja i zanimljive prezentacije uslijedio je rad u parovima, u kojemu je zadatak bio odgovoriti na ponuđena pitanja kako bi se što bolje međusobno upoznali. Kroz razna pitanja trebali smo dublje spoznati sebe kako bi mogli drugima dati odgovor. Na kraju nam se obratio fra Nikola koji nam je uputio par prigodnih riječi o samoj temi, te s nama kratko razmatrao Riječ Božju. Susret smo završili zakuskom te druženjem framaša i duhovnih asistenata.

 

Mia Karađole, Frama Šibenik – Gospa van Grada

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.