Mjesna škola animatora Frama Majka Božja Lurdska i Sveti Mihael

Škola animatora – korak više u framaškom životu

Ukupno 15 framaša iz župa sv. Mihaela Arkanđela i Majke Božje Lurdske odvažilo se učiniti korak više u framaškom životu – postati animatorima susreta. Škola animatora održala se u subotu 20. studenog 2021. u župi Majke Božje Lurdske. Predvodile su ju Nikolina Bagarić i Anamaria Marić, bivše framašice i animatorice koje su svojim dugogodišnjim znanjem i iskustvom lako doprle do srdaca prisutnih framaša bratski ih ohrabrujući na putu animiranja.

Svojim interaktivnim predavanjima, radom u skupinama te pravovremenim pauzama i okrjepom uspjele su održati potpunu angažiranost framaša u svakom dijelu predavanja. Naši su framaši predlagali rješenja svakodnevnih problema bratstva, a neke od njih i njihova rješenja imali su priliku na svoj način scenski prikazati. Uz nabrajanje vlastitih vrlina kojima će uskoro obogaćivati susrete, framaši su nabrojili i vlastite prepreke koje animiranjem planiraju prebroditi. Tako bivaju ohrabreni da nesebičnim pomaganjem bratstvu i sami prebrode vlastite strahove, upoznaju sebe te nastave spremno hoditi stazama vlastitih života.

Kako se važnost toga ne bi zaboravila, više su puta tijekom predavanja ponavljane riječi pape u miru Benedikta XVI.: „Što se osoba više daje, to više sebe nalazi.” Iste su riječi otisnute i na diplomama koje su novim animatorima uručene kao dokaz stečena znanja i stečenih vještina čime su postali potpuno osposobljeni za animiranje budućih susreta franjevačke mladeži. Ipak, kruna održane škole animatora bila je sveta misa koju je predvodio fra Ivan Marija Đuzel. Nakon svete mise framaši obaju bratstava nastavili su druženje uz zasluženi ručak.

Evo kako je to izgledalo:

Marija Brkić, Frama Zagreb – Sveti Mihael

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)