XXIV. redovna skupština Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži

U petak, 22. listopada, započela je XXIV. Nacionalna skupština bratstva Frame u Hrvatskoj. Domaćin je Skupštine bila Frama Zagreb – Sveti Duh. Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio fra Matej Jovanovac, novi nacionalni duhovni asistent iz reda franjevaca trećoredaca „glagoljaša“.

Nakon sv. Mise i okrjepe započela je Nacionalna skupština kojoj su prisustvovali predstavnici svih područnih bratstava, osim predstavnika Zadarsko-šibenskog područja koji su nam se pridružili sljedeći dan. Skupštinu je otvorila pozdravom nacionalna predsjednica Ana Matić koja nas je uvela u program nadolazećeg događaja. Predstavljeni su nam novi duhovni asistenti, spomenuti fra Matej Jovanovac iz reda „glagoljaša“ i fra Josip Ćibarić iz reda kapucina.

Nacionalni izvršni odbor iznio je izvješća svoga rada po službama gdje su nam ukratko objasnili i predstavili svoj rad tijekom protekle godine. Nakon toga je uslijedilo izvješće nacionalnih duhovnih asistenata u kojem se osvrnulo i na njihov rad. Potom je uslijedio izvještaj glavne urednice Frama portala o radu portala i ostalih mreža.

Na red su nastupili izvještaji područnih predsjednika o stanju u područjima, problemima, radu i aktivnostima tijekom protekle godine. Nakon predstavljanja posljednjeg izvještaja, uslijedio je osvrt na protekle važne nacionalne događaje gdje se dotaklo onoga što je bilo dobro, kako je ono utjecalo na bratstvo u cjelini te o stvarima koje su mogle biti bolje i na kojima će se idući puta pridodati više pozornosti. Večer smo zaključili zajedničkom molitvom časoslova i ugodnim druženjem.

Nastavak je skupštine uslijedio idućeg jutra, 23. listopada. Nakon jutarnje mise koju je predvodio fra Filip Pušić i okrjepe pridružili su nam se i predstavnici Zadarsko-šibenskog područja koji su započeli okupljanje svojim izvješćem rada u protekloj godini. Potom je uslijedio aktualni sat gdje je bilo govora o trenutnim problemima i potrebama Nacionalnog bratstva u cjelini te o problemima u područjima gdje su se onda raspravom i idejama rješavali isti. Poslije toga dogovoren je Nacionalni kalendar nadolazećih većih događaja i nacionalnih susreta. Susret smo zaključili molitvom i zajedničkim ručkom.

Mato Mićan, Frama Đakovo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)