Obećanja i primanja Frame Šibenik – Šubićevac

U ponedjeljak, 4. listopada 2021., na svetkovinu sv. Franje Asiškog u samostanskoj crkvi i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu održana su primanja i obećanja u mjesnom bratstvu Frame Šubićevac. Za njih su se framaši pripremali tijekom framaške godine, a posebno trodnevnicom koju je vodio fra Šimun Markulin, profesor na KBF-u u Splitu.
U petak, tj. prvoga dana trodnevnice, voditelj je propovijedao o životu Sv. Franje i njegovom obraćenju, u drugom danu o čistoći i poniznosti usporedivši Franjinu pobožnost prema anđelima, a posebno sv. Mihovilu, i u nedjelju o Franjinom prijelazu, tj. o sestrici smrti. Trodnevnica je završila Obredom preminuća sv. Oca Franje.
Svetkovinu sv. Franje franjevačka obitelj OFS-a i Frama dočekali su duhovno obnovljeni i radosna srca.
Sv. misu je predvodio fra Nikola Žulj, župni vikar u župi Gospe van Grada. Tijekom propovijedi je naglasio važnost prihvaćanja Božje volje, posta i molitve. Pozvao nas na uranjanje u srce sv. Franje. Nakon homilije uslijedio je obred obećanja u Frami. Dvoje framaša je obnovilo svoja obećanja, a sedam framaša je izreklo svoja prva obećanja. Na kraju svete mise sedmero framaša je primljeno u bratstvo i tako su započeli svoju formaciju u franjevačkoj mladeži. Geslo kojim su se framaši vodili bilo je „Prepusti Gospodinu putove svoje“ (Ps 37,5).
Uz zahvalu Gospodinu, framaši su zahvalili i duhovnom asistentu, gvardijanu i župniku fra Mariju Radmanu, fra Šimunu Markulinu, fra Nikoli Žulju, ostaloj braći franjevcima, te svojim roditeljima, članovima mjesnog bratstva OFS-a i bendu TALITA KUM što su omogućili da radost framaškog života bude proslavljeno i ove godine na svetkovinu utemeljitelja franjevačke obitelji. Druženje je nastavljeno u samostanskoj dvorani gdje su framaši pripremili i određeni program.
Neka nas sve zagovara sv. Franjo i njegova ljubav prema Bogu, te da svoje putove prepustimu Gospodinu onako kako je to činio sv. Franjo.
Mir i dobro!
Ivana Radan, Frama Šibenik – Šubićevac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.