Pismo framašima povodom nedavnih događaja

Draga braćo i sestre, Gospodin vam dao svoj mir! Nalazimo se u teškim vremenima, vremenima kušnje, ali Isus nam daruje svoj mir.

“Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.” (Iv 14, 27)

U proteklih desetak dana doživjeli smo velike promjene. Situacija s koronavirusom je postala ozbiljna i dosegnula razmjere pandemije, a potres koji je u hladno nedjeljno jutro pogodio Zagreb dodatno je prodrmao naše živote. Svjesna sam da je u takvim okolnostima sasvim lako i nekako ljudski izgubiti mir i dopustiti strahu da se uvuče u nas.

Nitko ne može ostati ravnodušan na informacije o sve većem broju oboljelih i umrlih od koronavirusa, kao ni na fotografije urušenog Zagreba i ljudi koji strahuju za vlastite živote. Život ovih dana nije uobičajen, ali upravo smo zato pozvani biti izvanredni – izvanredni u očuvanju mira, izvanredni u nadi, molitvi i pouzdanju u Gospodina. Pouzdamo li se u Gospodina poput svetog Franje, On će i nas obasuti radošću i mirom!

“Dok je tako usrdno i neprestano postio i plakao (usp. Jl 2,12), nije se pouzdavao u svoju snagu i nastojanje. Sve je svoje pouzdanje posve stavio u Gospodina (usp. Ps 55,23; 37,5) koji ga je, makar je boravio u tmini, obasipao neizrecivom radošću i obasjavao čudesnom svjetlošću.” (Legenda trojice drugova, VI. poglavlje)

Dragi framaši, što se tiče susreta na nacionalnoj i područnim razinama, u ovom trenutku zaista ne možemo znati što će se i kada moći održati, a što ne. Odluke Nacionalnog i područnih vijeća bit će u skladu s uputama Nacionalnog kriznog stožera. O svemu ćete biti obaviješteni.

Pozivam vas da nastavite s mjesnim susretima vaših bratstava! Predlažem da organizirate tjedne susrete putem videopoziva i objavite (ili Nacionalnom vijeću pošaljete) fotografiju sa susreta uz opis #susretchallenge.

S jakim uverenjem da nas ništa ne može obeshrabriti ni odvojiti dok god nas povezuje i jača Duh Sveti Utješitelj, s ostatkom Nacionalnog vijeća nosim vas i vaše obitelji u svojim molitvama. Mir i dobro!

Ana Matić, nacionalna predsjednica Frame Hrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)