Priopćenje Samostana svetog Franje na Kaptolu povodom potresa u Zagrebu

Dva jaka potresa pogodila su Zagreb u nedjelju ujutro i oštetila niz crkava, među kojima su i Zagrebačka katedrala te Samostanska crkva svetog Franje Asiškog, gdje je središte i Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži. Tim povodom prenosimo objavu samostana:

Ukratko, fratri su svi dobro, nitko nije ozlijeđen. Crkva je u lošem stanju, no strop stoji. Toranj je napuknuo, a po samostanu ima dosta štete. Bitno da su svi dobro! Molimo za Zagreb!

“O Bože, Stvoritelju svega svijeta i svemira, molimo Te pokaži svoju milost i ljubav prema ljudima koji propadaju. Milostivo pogledaj na izabrani narod koji si otkupio svojom Krvlju; udostoj se poštedjeti svoj narod od ovoga zla potresa i epidemije tako da se proslavi Tvoje veliko divno Ime.

Mi Te slavimo jer si čudesno stvorio svemir i sve što je u njemu. Sve si stvorio svojom rukom i stavio u red. Na koljenima Te molimo da ne uništiš djelo svojih ruku. U suzama se kajemo za sve svoje grijehe i molimo Te za Tvoje milosrđe. Pogledaj dobrohotno na ljude koje si stvorio na svoju sliku i priliku i otkupio svojom dragocjenom Krvlju.

Prikazujemo Ti naše žrtve i postove zajedno s Isusovom žrtvom na Kalvariji kao zadovoljštinu za naše grijehe. Ujedinjeni u molitvi sa svim svetima i s vlašću koju si nam dao kao Božjoj djeci naređujemo da se nepogoda zaustavi u ime Isusovo, tako da na zemlji bude mir i napredak za Tvoju djecu. Cijeli svemir predajemo u Tvoje ruke da ga zauvijek zaštitiš od svake nevolje i zla.

Amen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)