Osječko područno bratstvo dobilo je novo vodstvo

U subotu, 10. studenog 30-ak framaša, s nekoliko duhovnih asistenata, okupilo se u Osijeku, u župi Svete Obitelji, gdje se održala XXVI. redovna i VIII. izborna skupština Osječkoga područnog bratstva. Domaćin je bila Frama Osijek – Jug II.

Nakon okupljanja započeli smo s XXVI. redovnom skupštinom na kojoj su se pridružili i predstavnici Nacionalnog vijeća Frame. Dotadašnje područno vijeće iznijelo je izvještaj njihova dvogodišnjeg i iznimno plodonosnog rada. Zahvalni smo im na nesebičnom trudu, uloženom vremenu, ljubavi prema Frami i framašima i svim poticajnim riječima kojima su nas bodrili i ohrabrivali. Sve područne vijećnice bile su prave širiteljice Radosne vijesti i Kristove bezgranične ljubavi. Dobri Otac milosno je pogledao na Osječko područno bratstvo Frame i blagoslovio ga ovako marljivim i naposljetku uspješnim područnim vijećem. Ovim putem zahvaljujemo se dosadašnjem područnom vijeću i preporučamo se u njihove molitve!

Na redovnoj skupštini, između ostaloga, govorilo se o brojnim novitetima i planovima za budućnost na područnoj i nacionalnoj razini. Izabrani su novi Frama–prijatelji kojima se nastoji povezati i zbližiti mjesna bratstva našega područja. Raspravljalo se o aktualnim problemima i izmjenjivala su se brojna iskustva.

Uslijedila je pauza na kojoj nas je Frama Osijek – Jug II počastila raznovrsnim talijanskim specijalitetima (pizzom) i brojnim poslasticama.

Nakon pauze, započeli smo s VIII. izbornom skupštinom kojom je presjedala nacionalna predsjednica, Ana Matić (Frama Šibenik – Šubićevac) uz nacionalnog potpredsjednika, Domagoja Dorešića (Frama Zagreb – Leopold Bogdan Mandić) i nacionalnoga duhovnog asistenta, fra Marka Neretljaka (TOR). Zazivom Duha Svetoga i kratkim uvodnim nagovorom pristupilo se glasovanju. Iznimno složni i odlučni framaši relativno su brzo izabrali novo područno vijeće.

Novo područno vijeće Osječkog područnog bratstva čine:
Petar Škrobo (Frama Otok) – predsjednik,
Marija Lučić (Frama Sikirevci) – potpredsjednica,
Nikolina Odobašić (Frama Osijek – Tvrđa) – voditeljica formacije,
Gabriel Nikolić (Frama Otok) – tajnik i
Antun Vukas (Frama Vukovar) – blagajnik.

Petar je rođen 26. rujna 2001. i trenutačno pohađa treći razred Gimnazije Vinkovci. Odmalena je aktivan u župnoj zajednici pa je tako prije tri godine dospio i u Framu. Prva obećanja daje 2017., a već drugu godinu za redom obnaša službu voditelja formacije u mjesnom bratstvu Frame Otok. Skromna je i samozatajna osoba koja zrači ljubavlju prema Frami. Optimističan je i uvijek nasmijan pa svojim radosnim duhom uveseljava ljude oko sebe.

Marija je rođena 30. kolovoza 2000. i trenutačno pohađa četvrti razred Klasične Gimnazije u Slavonskom Brodu. S Framice (Glasnici Velikog Kralja) prešla je u Framu, čija je članica već pet godina. Prva obećanja daje 2015. i sada obnaša službu mjesne predsjednice u Frami Sikirevci. Ima izražene komunikacijske i organizacijske sposobnosti, veselog je duha i puna novih ideja. Odgovorna je i pedantna osoba usmjerena k cilju.

Nikolina je rođena 30. listopada 1997., a 2015. pridružila se mjesnom bratstvu Frame Slavonski Brod. Upisavši kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Osijeku, 2016. godine se pridružila Frami Osijek – Tvrđa. Trenutačno obnaša službu mjesne potpredsjednice, bavi se baletom i piše članke za plesnu scenu. Aktivna je i na nacionalnoj razini tako što lektorira članke u časopisu “Tau”. Komunikativna je i otvorena, spremna na rad i formiranje sebe i ostalih članova Frame.

Gabriel je rođen 1. rujna 2000. i trenutačno pohađa četvrti razred Gimnazije Vinkovci. Nakon Framice (Glasnici Velikog Kralja), 2015. postaje članom Frame, a 2016. daje prva obećanja u Frami Otok gdje trenutačno obnaša službu tajnika drugu godinu zaredom. Komunikativna je i organizirana osoba, prepuna inovativnih i kreativnih ideja, kojima će doprinijeti cijelom područnom bratstvu. Iznimno je temeljit i pedantan.

Antun je rođen 22. srpnja 1998. Završio je Ekonomsku školu u Vukovaru, smjer upravni referent. Već je pet godina član Frame, a prva obećanja dao je 2015. u mjesnom bratstvu Frame Vukovar gdje trenutačno obnaša službu mjesnog potpredsjednika. U školi i na poslu stekao je iskustvo kojim će svakako doprinijeti cijelom područnom bratstvu. Izrazito je komunikativan i optimističan, uvijek spreman na šalu. Obziran je framaš, aktivan u župi i izvan nje.

Redovna i izborna skupština završila je euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Marko u zajedništvu s drugim duhovnim asistentima i framašima. Petar, novi područni predsjednik, obratio nam se prigodnim riječima:

“Želim se zahvaliti vama u svoje ime i u ime cijelog Vijeća što vjerujete u nas. Hvala vam što ste nam dali priliku, ne da budemo ‘glavni’, nego da vam služimo i da budemo tu za vas. Nadam se da ćemo nastaviti uspješnu suradnju područnog i mjesnih vijeća i da će sljedeće dvije godine biti ispunjene framaškim druženjima, radošću i prijateljstvima. Želim se zahvaliti i starom vijeću što su odradili tako dobar posao i siguran sam da će i dalje biti tu za nas. Još vas potičem da molite za nas da vam dobro služimo, da budemo ustrajni i ponizni. Za kraj, želim se zahvaliti Bogu zbog kojega mi sve ovo radimo i bez kojega ništa od ovoga ne bi bilo moguće.”

Novoizabrano vijeće se preporuča u vaše molitve kako bi nam Gospodin udijelio ljubav, poniznost, snagu i strpljenje u obnašanju dobivenih službi. Mir i ustrajnost!

Mir i dobro!

Gabriel Nikolić, Frama Otok
novoizabrani tajnik Osječkoga područnog bratstva Frame

Posted by Osječko područno bratstvo Frame on Saturday, November 10, 2018

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)