FOTO: XXVI. skupština Zagrebačkoga područnog bratstva

Proteklog vikenda, 9. i 10. ožujka, održana je XXVI. redovna skupština Zagrebačkoga područnog bratstva Frame. Na njoj je prisustvovalo četrdesetak mladih; predsjednik i delegat iz svakog bratstva. Domaćin nam je bila Frama Sveti Mihael – Dubrava, a ugostili su nas u svojoj župnoj crkvi, samostanu i OŠ Marije Jurić Zagorke.

Dvodnevni susret započeo je pobožnošću križnog puta i euharistijskim slavljem nakon kojega smo se uputili prema školi. Ondje nas je dočekala večera. Nakon okrjepe, nastavili smo s redovitim programom, a srce prvog dana programa činio je rad po grupama gdje smo imali priliku upoznati drugu braću i sestre, podijeliti naša iskustva življenja u bratstvu, razgovarati o našim problemima, ponuditi rješenja jedni drugima i sl. Obogaćeni ovim razgovorom i već pomalo umorni od napora cijelog dana, pošli smo na počinak.

Subotnje jutro započeli smo molitvom jutarnje iz časoslova i doručkom, a nakon toga uslijedilo je predstavljanje nadolazećih nam događaja kao što su X. nacionalni susret Frame u Metkoviću, Hodočašće OFS-a i Frame u Molve, XXIV. hod Frame i Svjetski susret mladih u Panami. Nadamo se da će mnogi imati priliku otići na ove susrete i mnogo toga naučiti, upoznati puno ljudi i obogaćeni iskustvima, vratiti se svojim bratstvima.

Nakon toga, u aktualnom satu, nastavili smo razgovarati o aktualnim pitanjima, problemima i nejasnoćama s kojima se susrećemo u našim bratstvima. Svi prisutni imali su priliku reći svoje mišljenje, podijeliti iskustva iz svojih bratstava i tako savjetovati jedni druge.

Po završetku aktualnog sata, pristupili smo planiranju nadolazećeg razdoblja; svako je bratstvo izreklo kada bi htjeli imati obećanja, izbore i, po potrebi, bratski pohod. Radosno smo izvikivali datume dok su ostali već planirali kako bi došli na sva obećanja i posjetili svoju braću i sestre iz okolnih gradova i mjesta!

Skupštinu smo završili na isti način na koji smo je i započeli – blagovanjem kod euharistijskog stola. Bogu smo u molitvi predali sva naša bratstva i sve nakane za koje molimo i Njemu prepustili upravljanje našim bratstvima. Nakon mise, nastavili smo druženje kod zajedničkog stola u blagovaonici škole uz ručak i razgovor.

Ova skupština prošla nam je brzo, ali i vrlo radosno, a to je uvelike omogućila i pripomoć u organizaciji koju nam je omogućio samostan Svetog Mihaela Arkanđela, kao i OŠ Marije Jurić Zagorke, kojima se i ovim putem zahvaljujemo.

Nadamo se da je naša prisutnost u tih dva dana pokazala i župnoj zajednici kako ima mladih kojima je stalo do življenja Evanđelja u bratstvu, ali se isto tako nadamo i da su nam ova dva dana svima došla na izgradnju, da smo se povezali s drugim framašima i da ćemo ta prijateljstva nastaviti graditi na nadolazećim susretima i događajima!

Nikolina Bagarić, Frama Zagreb-Sveti Mihael

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)