FOTO: Primanja i obećanja Frame Šibenik-Šubićevac

Dana 18. lipnja imali smo primanja i obećanja u bratstvo Frame Šibenik-Šubićevac. Nas tri framašice obnovile smo svoja obećanja, dvije su ih dale po prvi put, a postali smo bogatiji i za dvojicu primljenika. Bio je to uistinu poseban trenutak.

Iako smo kroz proteklu godinu imali teških trenutaka, u tom smo trenu bili jači nego ikada, zajedno pred Kristom i zajedno s Kristom. Dali smo svoju riječ da ćemo se upravo tom snagom truditi slijediti Isusa po primjeru svetog Franje Asiškog, da ćemo se iskazati kao kršćani i framaši, ponajprije unutar samog bratstva, a zatim u župnoj i društvenoj zajednici.

Fra Josip Repeša, naš duhovni asistent i župnik koji je predvodio misno slavlje, ohrabrio nas je rekavši kako smo puni potencijala kojega još nismo ni svjesni i da ga tek moramo otkriti. Potaknuo nas je da mijenjajući sebe mijenjamo svijet. Na misi su konclebrirali i naši prijašnji duhovni asistenti, fra Ivan Šimunac i fra Ante Bešlić, koji su neke od nas uputili na franjevački put na koji smo sada već poprilično zakoračili.

Događaj su uljepšali pjevači i svirači iz Knina, članovi Gospinog VIS-a, koji su nas uistinu dotakli u srce slaveći Boga pjesmom. Podržali su nas i braća i sestre iz drugih Frama pa su tako došli framaši iz Knina, Drniša, framaši Frame Gospe van Grada iz Šibenika, framaši Gospe od Zdravlja iz Splita. Došli su i mladi iz Dubrave kod Šibenika koji počinju s osnutkom Frame pa se nadamo da smo im bili dobar poticaj da ustraju u svojoj namjeri. Također, bili su tu i članovi područnog vijeća OFS-a koji su nam uvijek desna ruka u svemu.

Ono što nas je jako usrećilo bio je toliki odaziv župljana koji su došli s osmijesima na licima, toplinom u srcima i kolačima u rukama. Zaista su nas iznenadili i dodatno nam uljepšali dan. Poslije mise, počastili smo se i družili. Jedva smo dočekali popričati s braćom i sestrama koje ne vidimo tako često pa smo zato još više naučili cijeniti zajedničke trenutke.

Kasnije smo imali i izbor za vijeće koje će snažiti i usmjeravati bratstvo kroz narednu godinu, a izabrani vijećnici su:

  • predsjednica – Ivana Abramac
  • potpredsjednica – Josipa Slavica
  • voditeljica formacije – Ana Matić
  • tajnica – Anamarija Jakelić
  • blagajnica – Leonarda Rak

Nadamo se da će vijeće uvijek voditi Duh Sveti u svim njihovim odlukama i djelovanjima. Sve u svemu, bio je to poseban dan, dan pun radosti, ljubavi i ponajviše nade.

Ana Matić, Frama Šibenik-Šubićevac

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)