SHKM: Zajedništvo, molitva, druženje, pjesma… Srce puno kao kuća!

Nakon tri godine održao se Susret hrvatske katoličke mladeži, i to u Vukovaru, gradu heroju, simbolu patnji i boli koja se odvijala tijekom Domovinskog rata. Slavonija, ratom ispaćena, primila je tolike mlade koji su prisustvovali ovom velikom i značajnom događaju za Katoličku Crkvu u Hrvata. Framaši iz Primorsko-istarskoga područnog bratstva također su sudjelovali na Susretu. Donosimo njihove sažete, ali duboke dojmove.


Znači nevjerojatno predivno, toliko mladih vjernika na mjestu koje obilježava svaki hrvatski život. Polja koju su do danas bila zavijena tugom odjevena u crninu sad odjekuju pjesmom, mladi koji svi s osmijehom na licu slave Gospodina.

Ana Antolović, Frama Pula-Sv. Antun


Mi smo u subotu bili u Cenacolu i bilo je jako moćno. Svjedočili su nam dvojica iz Cenacola i svi smo ostali pod dojmom i vjerujem da se svatko barem malo zapitao “O čemu sam ja ovisan i kako živim uistinu? Kakva je moja vjera?”. Jako mi se svidjelo sto su zamijenili subotu i nedjelju, predivno je sto smo bili u Vukovaru i osjetili puls grada heroja.

Sandra Ana Kvaternik, Frama Rijeka-Trsat


Kako ukratko napisati dojam o Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru? Toliko mnoštvo mladih, koji su se sastali na istom mjestu, s jednim ciljem. Slaviti Boga. To zajedništvo 30.000 mladih koji jednoglasno pjevaju himnu susreta “Krist, naša nada”, koji zajedno slave svetu misu, ne mogu vas ostaviti ravnodušnim. Meni je osobno to bio jedan od najboljih susreta na kojima sam bila. Zajedništvo, molitva, druženje, pjesma. Sve u svemu, srce puno kao kuća.

Andrea Kulundžić, Frama Rijeka-Krnjevo


Iskreno, nisam puno očekivao od Vukovara i Susreta. Gospođa koja me primila u svoj dom šokirala me svojom jednostavnošću i gostoprimstvom. Brođanci, selo u kojem je većina framaša s Krnjeva bila smještena, odisali su mladenačkom radošću i nadom za hrvatsko bolje sutra. Nada je nosila ovaj susret i svatko se, vjerujem, vratio svome domu i pronio Kristovu nadu u mjesto gdje djeluje kao kršćanin, katolik.

Ante Čičak, Frama Rijeka-Krnjevo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)