FOTO: Proljetna skupština Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva

U subotu, 1. travnja u Metkoviću, u organizaciji istoimene Frame, održana je proljetna skupština Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva. Logo skupštine leptir je kao simbol slobode, a geslo “Vjeruj!”. Nakon okupljanja i zajedničke mise, sastanak s predstavnicima Frama održao se u prostorijama Gradske knjižnice Metković, a na početku se okupljenima obratio novi predsjednik Frame Metković Filip Rodin.

Područna predsjednica Matea Lončar započela je sastanak prvom točkom dnevnog reda, Hodom Frame koji će se održati od 24. srpnja do 3. kolovoza, pod sloganom “Darovima nebeskim, vratima nebeskim”, sa Zadarsko-šibenskim područnim bratstvom. Planira se organizacija sportskog kapitula 3. lipnja u realizaciji Frame Sinj.

Duhovni kapitul održat će se u listopadu, nakon jesenske skupštine, a prijedlog je da se održi u Rožatu u Dubrovniku. Predsjednica je naglasila važnost sudjelovanja na nacionalnom seminaru za voditelje formacije, predsjednike i duhovne asistente mjesnih bratstava koji će se održati od 21. do 25. kolovoza u Varaždinu.

Također, istaknuta je važnost boljeg povezivanja mjesnih bratstava i međusobnog razmjenjivanja informacija. Frame Split-Gospa od Zdravlja, Vrgorac, Split-Gospa od Pojišana, Plina-Stablina, Sinj, Podbablje, Imotski, Gradac, Lovreć i Vinjani održali su kratke prezentacije gdje su svojim kolegama međusobno predstavili svoje djelovanje u mjesnim bratstvima.

Nakon radnog dijela skupštine, uslijedio je ručak te izlet lađama po rijeci Neretvi uz pjesmu i druženje. Metkovski framaši organizirali su kviz kako bi ispitali znanje o svetoj Franji i svetoj Klari. U prvom kvizu pobjedu je odnijela Frama Split-Gospa od Pojišana, a u drugom Frama Split-Gospa od Zdravlja. Nakon kviza, na red je došao zabavni program.

U ime područnog vijeća zahvaljujemo Frami Metković na odličnoj organizaciji i ugodnom druženju.

tekst: Nikola Prce, Frama Gradac
fotografije: Tereza Marković, Frama Sinj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)