FOTO/VIDEO: Primanja i obećanja Frame Lišane-Sveti Mihovil

Primanja i obećanja zaista su najsvečaniji i najljepši čin kojega framaši mogu ostvariti. Vrhunac našega rada, dati obećanje Gospodinu, nešto je neprocjenjivo. Polako izgovarajući svaku rečenicu pred Presvetim dajemo djelić po djelić svoj život u ruke Isusa Krista. A mi smo odlučili proslaviti naše slavlje 21. siječnja 2017. Bila je to subota, odmor od još jednog radnog tjedna i školskih klupa.

Zaista smo se pripremali za ovaj dan, želeći da sve prođe kao po loju. I Bog se zato pobrinuo kada smo se ujutro probudili i vidjeli da nam se budi divan dan. Najprije nam je dao toplo i vedro vrijeme, utišao je buru i pustio sunce da nam se pokaže bez ijednog oblaka da nas svojim zraka može milovati po obrazima. Bog je tako htio i tako nam je dao. Umirio je naša srca kako samo on zna i šapnuo nam: “Dođi, ja ću ti pomoći nositi križ. Slijedi me, ja ću ti pokazati put”.

Iako se puno puta čini teško ostaviti svoje ciljeve i svoje želje te odlučiti slijediti Krista, sa mišlju kako je u Njemu samo spas i ljubav, ipak prevagnemo na Njegovu stranu. I rekosmo “Evo me”. I evo nas, jednom još, tu kraj Tebe. Osam novih članova reklo je “Evo me” prvi put te su tako započeli razdoblje svoje formacije da dublje upoznaju život i rad Frame, ali i svetog Franje. Četvero framaša obećalo se po prvi put, dok je nas pet starijih obnovilo obećanje.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aWCPNorjK3Y]

Sveto misno slavlje, koje je započelo u 18 sati u crkvi Svetog Nikole Tavelića u Lišanima, predvodio je fra Ivan Lukač, područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskog područnog bratstva. Predivno nas je uveo u misno slavlje, savjetujući nas i svojim razmišljanjem o tome kako prepustiti svoj život Isusu. A naši gosti, VIS David, animirajući ovo misno slavlje, učinili su da se svačije lice obraduje kada čuje slavljenje Gospodina pjesmama.

Osim spomenutih gostiju, podržao nas je veliki broj framaša. Posjetili su nas framaši iz Knina, Drniša, sa Šubićevca i  Frama Gospa van grada iz Šibenika, Sveti Ivan Krstitelj iz Zadra, framaši iz Gračaca, Frama Gospa od Zdravlja – Split i naš posebni gost iz Frame Siget. Podržalo nas je područno vijeće na čelu s našom dugogodišnjom prijateljicom i najdražom gošćom Josipom Slavicom. Nakon misnog slavlja svi smo se zaputili u salu općine gdje smo imali domjenak za naše goste. A nakon toga smo izabrali novo vijeće, zapjevali, zaplesali… I slavili!

“Neka mi Gospodin podari smirenost da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti, hrabrost da promijenim stvari koje mogu promijeniti i mudrost da ih razlikujem.” – sveti Franjo Asiški

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmedia%2Fset%2F%3Fset%3Da.359172414458271.1073741844.100010965457972&width=622&show_text=true&height=733&appId

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D1346700088726721%26id%3D125218447541564%26substory_index%3D0&width=622&show_text=true&height=508&appId

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.