FOTO: Primorsko-istarsko područno bratstvo izabralo novo vodstvo

Mi smo malo područje. Manje nas ima nego framaša ponekih zagrebačkih kvartova. Ali u toj malenosti, leži, zapravo, naša snaga, bratoljublje i složnost.

Čini mi se da je prvi put u povijesti Regionalizacije održana Skupština našeg područja kroz dva dana. Kako je to ujedno bila i izborna skupština, morali smo se prilagoditi Nacionalnom vijeću, ali i našoj riječkoj Frami Žabica koja je taj vikend išla na duhovnu obnovu pred obećanja – zato je sve skupa trajalo malo dulje nego inače.

Skupština se održala na Trsatu 2. i 3. prosinca. Glavni je cilj bilo evaluirati protekle dvije godine rada područnog vijeća, događaje i odrediti smjernice za rad novog vijeća.

Kroz ugodnu i radosnu atmosferu zaključili smo da je “godina samoinicijative” urodila plodom i da ćemo nastojati i dalje u našim brastvima poticati na djelovanje i akciju, ali da bi trebalo nastaviti s konceptom “otvaranja godina”.

Kroz protekle dvije godine odradili smo dvije područne Škole animatora, Hod, područni susret, područni kapitul i Framaške pučke misije. Svaki je novi susret bio kvalitetniji, a međusobni odnosi čvršći. Tako je i naša skupština, nakon dugo vremena, imala opuštenu notu obiteljskog sastanka.

Drugi je dan održana Izborna skupština koju je činilo ukupno 13 framaša, a predvodili su je nacionalana predsjednica Anamarija Tomašević i potpredsjednica Marijana Mijatović uz fra Filipa Đurđevića, nacionalnog duhovnog asistenta. Na samom početku, nakon usvajanja Pravilnika, fra Filip je održao prigodni nagovor prema 12. glavi iz Poslanice Kološanima.

”Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem! Pretječite jedni druge poštovanjem! U revnosti budite hitri, u duhu gorljivi, Gospodinu služite! U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani! Pritječite u pomoć svetima u nuždi, gajite gostoljubivost!” (Kol 12, 11-13)

Biti vijećnik čast je, ali je i služba. Nikad ne smijemo zaboraviti da je i Krist došao služiti, a ne da bude služen. Svatko od nas je zaseban ud, ali jedno smo Tijelo čija je glava Krist (usp. Kol 12) te stoga zajedno moramo raditi na dobrobit brastva. Ne samo vijeće, nego svaki član bratstva – mjesnog, područnog i nacionalnog. Dok zajedno radimo, činit ćemo čudesa, rast ćemo u ljubavi, širiti Evanđelje – ali ne riječima, nego primjerom i privlačnom snagom.

Izbori su prošli uistinu glatko – sve smo izabrali u prvom krugu osim tajnice, a čak je i naša nacionalna predsjednica rekla da su joj ovo najljepši područni izbori dosad. Ovo su novoizabrani vijećnici:

  • predsjednica: Maria Mihalić (Frama Krnjevo)
  • potpredsjednik: Ivan Čulinović (Frama Sv. Antun Pula)
  • voditeljica formacije: Sandra Kvaternik (Frama Trsat)
  • tajnica: Tina Zekan (Frama Krnjevo)
  • blagajnica: Andrina Debelić (Frama Žabica)

Velika zahvala ide bivšem područnom vijeću, a novo neka prati Franjin zagovor i Božji blagoslov.

Cijela je skupština završila Euharistijskim slavljem i blagoslovom.

”Novu zapovijed dajem vam: ljubite jedan drugoga! Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedan drugoga. Po tom će svi spoznati, da ste moji učenici, ako ljubite jedan drugoga.” (Ivan 13,34-35)

 

Volim svoje područje jer tu učim što je ljubav. Učim ljubiti, učim poštivati. Neka naše bratstvo samo dalje raste i jača u Ljubavi Božjoj.

Sandra Kvaternik, Frama Trsat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)