FOTO: Frame Zagrebačkog područnog bratstva u Kloštru Ivaniću

klostar11_2

Druženje s mladim ljudima, koji se kao i mi trude živjeti po uzoru na svetog Franju, uz pjesmu i veselje, jedan je od najljepših Božjih darova i milosti. Upoznati nekoga tko je vrlo sličan tebi stvarno je super osjećaj.

Prije nekoliko tjedana članovima vijeća bratstva Frame Kloštar Ivanić pala je na pamet izvrsna ideja koju smo svi zajedno pretvorili u djelo. Pozvali smo Frame iz naše okolice na cjelovečernje druženje. Tom pozivu odazvale su se Frama Klanjec, Kozari Bok, Sesvetska Sopnica te Frama Leopold Bogdan Mandić. Okupili smo se u broju od 40-ak framaša. Susret se održao u nedjelju, 13. prosinca s početkom u 16 sati.

Prvih pola sata proveli smo upoznavajući se. Bilo je mnogo novih (meni nepoznatih) lica. Prvo smo naše goste odveli u razgledavanje župne crkve, tj. crkve u kojoj zapravo djelujemo. (Naša) Lukrecija, koja obično hodočasnicima predstavlja našu župu i njenu povijest, i ovaj je put odlično obavila svoj posao. Čak ni ja nisam znala toliko o župi u kojoj živim.

Posjetili smo i riznicu i pinakoteku u kojoj se čuvaju razne knjige iz prošlih stoljeća, kipovi i slike iz crkve Svetog Ivana koja je stradala u Drugom svjetskom ratu, stare misnice i ostalo što je obilježilo povijest crkve. Od knjiga, najpoznatija je Knjiga čudesa u kojoj su zapisana sva čudesna ozdravljenja po zagovoru Blažene Djevice Marije zbog kojih je ova crkva i postala svetište.

Zatim smo posjetili samostan sestara karmelićanki gdje smo saznali štošta o načinu života sestara. Vjerujem da smo svi ostali pozitivno iznenađeni. Za kraj smo im otpjevali i otplesali našu najpoznatiju pjesmu “Pođimo zajedno”.

Pinoteka, posjet sestrama franjevkama, karmeličankama, sv misa , susret i druženje

Posted by Frama Kloštar Ivanić on 15. prosinca 2015

Naše školske sestre franjevke Krista Kralja također su nas srdačno primile u svoj samostan na kratko druženje i molitvu u njihovoj kapelici te nas upoznale sa svojim radom i obvezama.

U 18 sati svi smo sudjelovali na svečanoj svetoj misi koju je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić. Ova sveta misa bila je posebna jer je na njoj otvorena Godina milosrđa koju je proglasio papa Franjo.

Nakon svete mise, ponovno smo se okupili u župnoj dvorani gdje su naše framašice Ana Hrabal i Antonija Dermišek održale susret na temu pornografije. Svi smo bili blago iznenađeni temom, ali zadovoljni izborom. Složili smo se da se o tome da mnogo razgovarati, a ponajviše o tome kako danas treba napraviti prve korake pri zaustavljanju tog zla koja nam se nameće sa svih strana. Taj susret pomogao nam je da se kroz rad u skupinama još bolje upoznamo.

Krajem susreta uslijedilo je nekoliko zabavnih i vrlo humorističnih igara, a zatim večera koju smo, vjerujem, svi željno iščekivali. Bilo je tu kolača, torte, pizza, kiflica… Zapravo, svega pomalo. Naše druženje tu nije završilo. Poslije večere smo pjevali, plesali, smijali se i razgovarali.

Jako nam je drago što se na naš poziv odazvao veliki broj ljudi. Nadamo se da su se svi dobro zabavili, ali i ponešto novo naučili. Zahvalni smo Bogu što je bio dio našeg druženja i što nam je omogućio da se uopće sastanemo. Na sljedećem susretu (naravno) očekujemo još veći broj framaša. Budući da nam se bliži blagdan Božića, svima od srca želimo sretan i blagoslovljen Božić, pun ljubavi, veselja i Božjeg milosrđa. Vidimo se na sljedećem susretu!

Sara Botinčan, Frama Kloštar Ivanić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.