VIDEO: Zbor Frama Grada Zagreba nastupio na Framafestu, framaši srušili Guinnessov rekord!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=j-4sUOhAXNg]

Ti si naša nada i veselje. Tako je glasilo geslo ovogodišnjeg, punoljetnog izdanja Framafesta kojemu je domaćin bio Mostar. Treći put u nizu i mi smo, kao Frame Grada Zagreba, bili ponosni sudionici, naš je zbor nastupio pjesmom Đure Ravenšćaka “Tvoja ljubav pokreće” i vrlo dobrim nastupom animirao prepuni Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u subotu, 31. listopada.

Sveukupnu pobjedu odnijela je Frama Osova s pjesmom “To je nada ta”, nagradu za najbolji tekst dobila je Frama Čerin s pjesmom “Samo jedan tren”, a najbolji scenski nastup, prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog žirija, imala je Frama Međugorje s pjesmom “Budi sa mnom”.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=uH0Z-Vj1XHo]

“Nismo se oslanjali na to da pobijedimo iako smo slovili kao favoriti s obzirom na pjesmu koja je vrlo dobra. Bitno da smo razveselili publiku, a pobjeda se i ne gleda toliko, možda samo po većoj statui. Na kraju krajeva, to i nije bitno jer je poanta Framafesta, kao što je fra Ljubo Kurtović rekao na propovijedi, slavimo Gospodina pjesmom kao što je to sveti Franjo činio”, rekla je voditeljica zbora Frama Grada Zagreba Ivana Vrankić iz Frame Sveti Mihael.

Četrdesetak framaša iz hrvatske metropole pridružilo se zborašima kao podrška na nastupu u Mostaru. Po dolasku u Hercegovinu dan prije Framafesta smjestili smo se u samostan školskih sestara franjevki u Bijelom polju koji je tijekom rata bio devastiran, ali je providnosti Božjom i darežljivosti obitelji Doherty iz Kanade potpuno obnovljen i sestre su mu ponovno udahnule život.

Nakon jutarnjeg obilaska Mostara na dan održavanja festivala uputili smo se na središnje misno slavlje u franjevačkoj crkvi svetih Petra i Pavla koje je predvodio područni duhovni asistent OFS-a Frame Hercegovina fra Ljubo Kurtović. Zajedno sa stotinama mladih iz bratstava Frame diljem Bosne i Hercegovine slavili smo Boga i potom sudjelovali u nesvakidašnjem performansu – rušenju Guinnessova rekorda u svirci na najvećem, 20-metarskom klaviru postavljenom ispred crkve.

Vrijedni mostarski framaši mjesecima su pripremali pothvat i na kraju su u tome i uspjeli. Odsvirali su himnu Franjevačke mladeži “Pođimo zajedno” te bi tako, nakon što odbor o rekordima iz Londona potvrdi sve postavljene propozicije, Frama mogla dobiti mjesto u prestižnoj svjetskoj knjizi rekorda.

Framafest je, kao i uvijek, bio bogat šarolikim pjesmama duhovne tematike, a mi smo ponosni što smo još jednom bili predstavnici Hrvatske na ovom festivalu koji je započeo još 1998. i ove je godine proslavio svoju punoljetnost.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Uq_l7MsmyL4]

“Nastup je ove godine bio izvrstan jer su framaši, koji su nas došli podržati, bili slobodnog duha i jezika pa su nam kroz svoje pošalice izmamili osmijeh na lica, što se inače ne bi dogodilo kod polovice nas jer nas trema sve ‘udrveni’. To je baš super prošlo i publika nam je dala povratnu informaciju da je nastup bio dobar”, rekla je voditeljica zbora Frama Grada Zagreba Ivana Vrankić.

Nakon natjecateljskog dijela sve nas je skupa još jednom raspjevao i rasplesao naš dragi fra Marin Karačić sa svojim bendom izvodivši pjesme sa svog prvog autorskog albuma “Na Tvojim rukama”.

S lijepim uspomenama, nakon druženja s našom braćom i sestrama iz Frame Mostar, uputili smo se u Zagreb gdje smo sretno stigli na blagdansko jutro 1. studenoga i veselimo se novim projektima ovog mladog zbora koji iza sebe ima brojne aktivnosti.

“Mi nismo stalan zbor koji djeluje u nekoj župi pa da imamo tjedne probe. Budućnost? Vidjet ćemo, ovisno o interesu za naše nastupe, koncerte, svadbe, smotre i slično. Nadam se da će ih biti jer ćemo se tako bolje upoznati i čuti jedni druge, ne samo kao ljudi, već i u glazbenom smislu. Naravno, probat ćemo i dogodine nastupiti na Framafestu, ali prvo moramo naći tko će nam napisati pjesmu i možda proširiti zbor. Prošle godine imali smo dosta posla; jedno veliko vjenčanje, jedno malo manje, tri smotre zborova, Framafest, čak i svoj koncert na susretu Frama Grada Zagreba”, rekla je Ivana i zaključila:

“Hvala Đuri Ravenšćaku koji je napisao pjesmu, područnom vijeću koje je omogućilo da nas ljudi dođu podržati i ljudima koji nas podržavaju. Hvala svim ljudima koji su bili uporni, dolazili na probe i trudili se.”

Studijsku verziju pjesme u MP3-obliku možete preuzeti ovdje >>> 128 kbps / 320 kbps

Josip Tolić, Frama Sesvetska Sopnica

Treći put u nizu zbor Frama Grada Zagreba nastupio je na Framafestu koji je svoje punoljetno, 18. izdanje imao u…

Posted by Zagrebačko područno bratstvo Frame on 4. studeni 2015

🙂 🙂

Posted by Frama Hercegovina on 2. studeni 2015

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.