Susret Frama grada Rijeke na Trsatu

U Primorsko-istarskom područnom bratstvu Frame triput godišnje održava se Susret Frama grada Rijeke. Posljednji susret FgRi-ja u ovoj se framaškoj godini održao na Trsatu, a tema je bila Hod 2015.

U 20.30h uvečer dana 15.5.2015. okupili smo u Auli pape Ivana Pavla II. Radost ponovnog susreta s braćom i sestarama s Frame Krnjeva i Žabice, bila je neopisiva i popraćena zagrljajima i smijehom. Susret je počeo Časoslovom, a nakon toga slijedio je susret koji su pripremili animatori Frame Trsat. Najprije smo predstavili važnost Hoda kao vrhunac framaške godine i bratskog zajedništva. Potom je slijedio film s fotografijama od prošle godine, nakon čega su prošlogodišnji Hodovci, svih riječkih Frama, prenjeli iskustva koja su doživjeli prethodne godine. Gotovi svi Hodači Hoda 2014. su se okupili i uistinu je bilo predivno ponovno proživjeti neke trenutke, priče i anegdote. Zapravo je bilo i premalo vremena da se prenese doživljaj Hoda onima koji ga nisu još nikad iskusili, ali predivno je bilo čuti da su se pojedinci, zbog našeg svjedočanstva, zainteresirali za ovogodišnji Marš.

Na kraju je slijedilo predstavaljanje Hoda 2015. prigodnom prezentacijom mjesta i župa koja namjeravamo posjetiti na našem putu i kratki pregled najbitnijih mjesta najdražeg Asiza.

Naš je Hod brojčano malen, ali zbilja vjerujem i osjećam da je u Bogu velik. To je za nas bio predokus Raja. Naš cilj bio je prenijeti upravo to, te ako smo ovim susretom FgRi-ja uspjeli pozvati barem jednu novu osobu, učinilo smo puno.

                                                                                                                                                                                                                                                                                  Sandra Kvaternik, Frama Trsat

fgri trsat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.