DUHOVNA OBNOVA, OBEĆANJA I IZBORNA SKUPŠTINA FRAME ZAGREB-SVETI DUH

duhovna obnova 2014

Od 7. do 9. studenoga bili smo na godišnjoj duhovnoj obnovi u samostanu Marije Suotkupiteljice sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu. Duhovnu je obnovu vodio naš duhovni asistent fra Filip Pušić, a misao vodilja i tema je bila „Svjetlost i Radost našega života“. Nakon svete mise i večere objasnio nam je raspored kojeg smo se izrazito dobro pridržavali. Tada smo izvukli i parove sa zaduženjima za obroke (pripremanje i pospremanje) te imena osoba za Dobrog fratuljka. Fra Filip nam je održao i kratko uvodno razmatranje, nakon kojeg smo svi zajedno otišli na klanjanje pred Presvetim pred kojim smo se cijelu noć u parovima izmjenjivali svakih sat vremena – sve do jutra.

U subotu smo imali najviše aktivnosti od kojih je prva bila razgibavanje. Fra Filip je održao dva duhovna nagovora temeljena na Molitvi Franjevačke mladeži. Nakon prvoga nagovora smo imali Lectio divina i sat tišine, a nakon drugoga priliku za ispovijed i/ili pripremu za misu. U međuvremenu smo redovito vršili Liturgiju časova i naravno, hranili se (i to obilno, da ne biste pomislili da smo postili). Taj je dan bio pun molitve i lijepog druženja, a zaključili smo ga misom i večernjim rekreacijsko-natjecateljskim druženjem.

U nedjelju smo, nakon razgibavanja i Jutarnje, slavili misu, pa imali zaključno razmatranje, pospremili za sobom i obnovljeni se preko Varaždina uputili prema Zagrebu gdje smo još stigli proslaviti punoljetnost jedne naše članice.

U nedjelju, 16. studenoga dali smo i obnovili obećanja. Ukupno nas je bilo jedanaestero, a od toga nas je četvoro obećanja dalo prvi puta. Bilo mi je zaista lijepo i osjećala sam se radosno i uzbuđeno što obnavljam krsne zavjete i postajem punopravnom članicom bratstva. Svetu je misu predslavio vikar Provincije i župnik fra Martin Jaković koji nas je potaknuo da iskoristimo svoje talente. Nadam se da ću sada, nakon godine priprave, kroz iduću godinu dana pretvoriti svoje riječi u djela. Obećanja i misu su s nama proslavili i članovi mnogih drugih Frama, koje smo počastili na agapama (hvala našem Caritasu i OFS-u) i pokazali im kako se igra stolni nogomet.

Nakon nekoliko dana, u četvrtak 20. studenoga imali smo Izbornu skupštinu, na kojoj smo bili prisutni svi obećanici, duhovni asistent i predstavnik OFS-a u vijeću Frame Ivan Miletić. Skupštini je predsjedala Marina Musa, tajnik je bio Domagoj Rogina, a brojač glasova Marko Markežić. Nakon pozdrava smo započeli Obred izbora molitvom, navještajem Božje Riječi, kratkim prigodnim nagovorom, činom pokajanja i zazivom Duha Svetoga. Uslijedili su izvještaji dosadašnjih vijećnika, nakon kojih smo prešli na sam čin glasovanja. Izabrano je vijeće u sastavu: Antonela Ćukurin – predsjednica, Ivana Linde – potpredsjednica, Valentina Kovač – voditeljica formacije, Katarina Petrović – tajnica i Filip Vrbanić – blagajnik. Hvala dosadašnjim vijećnicima, a neka Duh Sveti nadahne sada izabrane da uspješno vode i animiraju bratstvo.

Antonela Ćukurin, Lucija Zubac i Filip Vrbanić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.