„Riječi tvoje, Gospodine, duh su i život ; ti imaš riječi života vječnoga!“ (Iv 6,63c;68c)

Okučani

„Riječi tvoje, Gospodine, duh su i život ; ti imaš riječi života vječnoga!“ (Iv 6,63c;68c)  glavni je moto Okučanske župe koja u ovo korizmeno vrijeme sluša i čita Božju riječ. Već tri godine, pa tako i ove, u Okučanima se tradicionalno, na Čistu srijedu, počelo sa čitanjem Svetog Pisma. Za čitače se prijavilo oko 180 ljudi među kojima su se našli framaši naše župe.
Razgovarajući s njima doznali smo da su ispunjeni Božjom ljubavlju i da ono što su pročitali pokušavaju primijeniti u svome svakodnevnom životu. Također moglo se prijaviti i za dežuranje pri čitanju Svetog Pisma u kojem su također sudjelovali naši framaši.

Okučani1
Ove godine čitalo se iz Zlatne Biblije koja je jedna od samo 1500 takvih primjeraka u svijetu. Čast je bila čitati Božje riječi iz takve Biblije. Čitanje je završilo 9.3. u 21:16 kada su se oglasila Crkvena zvona. Vjernici, među njima i framaši, pohitili su u Crkvu na misu kao zahvalu Bogu za strpljenje i želju za čitanjem Svetog Pisma. Misu je predvodio naš župnik fra Mario Radman koji se zahvalio svim vjernicima na pročitanom Svetom Pismu i ove godine. Nadamo se da će se ova tradicija nastaviti i da će naši framaši i dalje sudjelovati u čitanju Svetog Pisma, ali i drugim aktivnostima u Crkvi.

Također, vrijedi spomenuti naše vrijedne framaše koji su se odazvali čitanju. To su: Ana Dizdar, Veronika Jelinić, Daniel Redžić, Marko Terman, Miroslav Durbas.

Ne zaboravimo ni one koji su dežurali: Miroslav Durbas, Josipa Orlovac, Ivana Orlovac.

Okučani2

Miroslav Durbas i Ivana Orlovac – Frama Okučani

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.