XVIII. područna skupština Zagrebačkog područnog bratstva

Skupština LBM4

Prolazi vrijeme, prolaze skupštine! Predsjednici i delegati mjesnih bratstava Zagrebačkog područja tako su se sastali na XVIII. područnoj skupštini. Program je počeo u petak (7. ožujka) popodne i trajao do subotnjeg (8. ožujka) ručka, a održavao se u kapucinskom samostanu Leopold Bogdan Mandić u zagrebačkoj Dubravi.

Osim klasičnih točaka dnevnog reda, kao što su usvajanje zapisnika, izvještaj područnog vijeća, osvrt na prošle događaje i planiranje nadolazećih u Području, raspravljalo se o raznolikim temama. Posebni gosti bili su predstavnici inicijative 40 dana za život, koji su predstavili cijelu akciju, ali i motivirali prisutne na sudjelovanje – molitvom, postom i svakodnevnim miroljubivim bdijenjem ispred zagrebačke bolnice Sestara milosrdnica. Glavni cilj i svrha akcije su prestanak abortusa u spomenutoj bolnici. Više možete pročitati na niže navedenom linku službene web stranice. Još jedna novost o kojoj se govorilo je i ponovno izlaženje Tau-a, lista Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži. Tau će  izlaziti dva puta godišnje, a uskoro dolazi i prvi besplatni primjerak za svako bratstvo. Osjećaj ponosa među prisutnima probudila je najava održavanja II. međunarodne skupštine Frame od 17. do 23. kolovoza 2014. u Samoboru, dok je najviše osmijeha izmamilo predstavljanje predivne rute za XXI. hod Frame koji će se odvijati od 20. do 31. srpnja 2014. od Samobora preko Karlovca do Asiza.

I tako je uz dijeljenje iskustava među mjesnim bratstvima, motiviranje na veću odgovornost, trenutke iskrene radosti koja proizlazi iz zajedništva, molitvenu sabranost koju su donijeli euharistija, klanjanje i križni put te zahvalnost što imamo priliku biti dio franjevačke obitelji, prošao još jedan događaj u nizu gdje dobijemo tu čast – da spavamo u vrećama!

Jelena Sesar, Frama Zagreb – Siget

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)