Duhovna obnova i obećanja Frame Rijeka – Krnjevo

Sve je započelo u petak popodne 8. studenog, kad smo se zaputili na prekrasan otok Košljun koji nam je služio kao mjesto duhovne obnove pred obećanja. Čim smo stigli, dočekao nas je uvijek nasmijani fra Diego. Prije klanjanja uslijedio je obred primanja kojim smo primili dva nova člana, a zatim večernje druženje uz kolače i igru. Subotnje jutro i popodne proteklo je uz poučno predavanje fra Diega, a do kraja dana smo imali priliku za ispovijed i aktivnije razmišljanje u miru i tišini. Večer je bila rezervirana za klanjanje i Svetu misu te kasnije za mali kapitul na kojem je svatko postavio pitanja vezana za Framu, vjeru ili život općenito. U nedjelju ujutro smo prisustvovali Svetom misnom slavlju te se nakon ručka uputili natrag prema Rijeci.

Isti dan, 10.11.,  u 17 h smo se počeli sakupljati u prostorima crkve Sv. Nikole gdje smo u velikom uzbuđenju i sreći dočekali našu braću framaše iz Zagreba (Frama Majke Božje Lurdske), Pule, Trsata i Žabice koji su došli prisustvovati našim obećanjima. Cijeli obred je prošao u veoma dirljivom i veselom raspoloženju, a neki su čak i suzu pustili. Nakon Svete mise, svi smo se dobro nasmijali simpatičnom videu kojim smo cijelu župnu zajednicu upoznali s naših petnaest obećanika. Kasnije je uslijedila mala gozba s drugim framašima, a poslije se slavlje nastavilo i u obližnjem kafiću te je potrajalo dugo u noć.

Za kraj, mogu reći da je predivno utrošeno vrijeme provedeno na duhovnoj obnovi učvrstilo zajednicu te nam u prisustvu Duha Svetoga pomoglo da se prisjetimo pravog smisla postojanja Frame. Sam obred obećanja bio je ponovno rođenje u Kristu te potvrda kakvim životom želimo živjeti jer život framaša nije ništa manje nego živa radost, vjera i služenje i to ne samo Bogu već i zajednici u kojoj živimo. Zato sam jako ponosna što sam framašica!

                                                                                                                                                                                               Maria Mihalić, Frama Rijeka-Krnjevo

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.