Bratstvo je dar i zadatak!

1395922_557889220950940_762369224_n

Područna škola animatora Osječkog područnog bratstva pod geslom “Bratstvo je dar i zadatak!” započela je 18. listopada u Belišću. Nakon lijepe dobrodošlice, pozdravljanja poznatih lica i upoznavanja onih novih, počeo je program. Paralelno s uvodom u školu animatora odvijala se i područna skupština na kojoj je bila prisutna većina bratstava, tj. njihovih predstavnika. Svi polaznici škole kao i sudionici skupštine zajedno su sudjelovali na svetoj misi, koju je predvodio fra Branko Janjić. Nakon večere nastavili smo rad, kako na skupštini, tako i na školi animatora. Tajana Keleković iz Frame Osijek-Tvrđa pripremila nam je nekoliko zadataka kako bismo naučili važnost pravilne komunikacije.

U subotu ujutro, nakon zajedničke molitve i doručka, nastavili smo s programom. Područne vijećnice, Magdalena Grčić, Martina Plavšić i Mateja Đumić održale su predavanja o tome kako odabrati temu susreta, kakav bi bio pravilan tijek susreta te o tome tko je animator. Nakon što smo naučili puno toga, i mi smo dobili zadatak – osmisliti susret na zadanu temu. Raspoređeni u skupine, zajedno smo organizirali susrete. U subotu navečer nakon mise i večere čekao nas je zabavan večernji program, mnogobrojne igre te pjesma i ples. Natjecateljski duh nas je držao budnima usprkos umoru. Dan je završio molitvom časoslova te molitvom za framašicu u teškom zdravstvenom stanju.

U nedjelju smo prezentirali susrete koje smo pripremili te svi zajedno, pjesmom i podignutim rukama slavili Boga na svetoj misi. Domaćini su se velikodušno pobrinuli da nam ništa ne nedostaje, a voditelji škole i duhovni asistenti su nas naučili mnogim stvarima koja smo ponijeli u svoja bratstva. Škola animatora završila je u nedjelju, 20. listopada, podjelom diploma i zajedničkom pjesmom. Ispunjeni Duhom, ohrabreni novim znanjem i potaknuti iskustvima koja smo razmijenili, krenuli smo natrag svojim kućama i svojim bratstvima. Sad dolazi dio kada sve ono što smo naučili trebamo prenositi drugima, a ovaj vikend i svi ovi dragi ljudi su nam pomogli da to činimo bez straha.

Jelena Lučić, Frama Otok

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)