VIDEO: “Ti si mene prvi ljubio” – Frame Grada Zagreba na XVI. Framafestu

Framašice u Mostaru

Uz mrvicu hrabrosti i brdo dobre volje prije gotovo godinu dana ukupno jedanaest cura iz različitih Frama Grada Zagreba počelo se skupljati u samostanu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i pod budnim okom fra Marina Karačića – pjevati Gospodinu! To su naše Ivana Vrankić (Frama Sveti Mihael), Marta Vuco (Frama Kaptol), Marita Pavlović (Frama Kaptol), Justina Zefić (Frama Ksaver), Katarina Šarčević (Frama Dubrava), Marina Musa (Frama Dubrava), Anita Jerković (Frama Leopold Bogdan Mandić), Sara Marunčić (Frama Siget), Ivana Jelačić (Frama Kozari Bok), Anamarija Tomašević (Frama Majka Božja Lurdska) i Ivana Linde (Frama Sveti Duh).

Te iste cure su u subotu, 19. listopada,u Mostaru, sudjelovale na XVI. po redu Framafestu – festivalu duhovne glazbe. Uz naše cure, na festivalu je sudjelovalo i devetnaest Frama iz Bosne i Hercegovine: Brestovsko, Bugojno, Čitluk, Fojnica,  Humac, Jajce, Kočerin,  Kiseljak,  Međugorje, Osova,  Mostar,  Podmilačje,  Posušje,  Rama,  Široki Brijeg,  Rumboci, Tomislavgrad,  Sarajevo i  Vitez.

Kao podrška našim curama bus od 50-ak framaša iz cijelog našeg područja krenuo je u petak poslijepodne za Bijelo Polje gdje su nas ugostile Školske sestre Franjevke Krista Kralja. Ovim putem im zahvaljujemo na mekim podmetačima za vreće, finoj klopi i zajedničkoj molitvi :).
Framaši u Mostaru

Sam festival započeo je u subotu u 12 sati misnim slavljem u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru gdje je preko tisuću mladih slavilo Isusa uz predivne glasove velikog crkvenog zbora.

Oko 16 sati svi smo se okupili u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača gdje smo 3 sata uživali u sjajnim izvedbama. Naše cure oduševile su  publiku vokalnim sposobnostima te na znakovnom jeziku poslale poruku: „Ti si mene prvi ljubio.“

Cjelokupnu pobjedu na ovom Framafest odnijela je Frama Humac, nagradu za najbolji tekst dobila je Frama Mostar i za najbolji scenski nastup Frama Široki Brijeg. Čestitamo!!

Kako nam je bilo nam možda najbolje mogu približiti riječi nekih od naših pjevačica:

„Curee, želim vam samo reći da mi su mi ova protekla dva dana bila jedna od najboljih u mojoj pjevačkoj karijeri bez obzira što nismo dobili onaj plakat da smo cjelokupne pobjednice, ja se definitivno osjećam kao pobjednica jer ono je jučer bilo premoćno. Trud se definitvno isplatio.“

 „Ovo je zaista bilo nezaboravno iskustvo. Hvala Katarini i Vladi što ste nas okupili i Marinu koji nas je lijepo uvježbao i imao strpljenja. Pogotovo hvala Bogu koji nas je cijelim putem vodio! Zadovoljna sam i ništa ne bih mijenjala. Dotaknuli smo mnoga srca, a to je najbitnije. Hvala još jednom svima! Nadam se i ja nekoj probi uskoro!“

Na svemu ovome, Stvoritelju smo zahvalili sa osmjesima na licu koje smo ponijeli svojim kućama! Nadamo se da će pjesma koju možete poslušati na linku ispod izmamiti taj isti osmijeh i na vaša lica :)!

Bravo cure!!!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=67H4jRjNwxE&w=624&h=468]

P.S. Svakako pogledajte i reportažu o XVI. Framafestu:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5O1_Aex9J4U]

Laura Novak, Frama Bjelovar 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)