Kršćanin u Europskoj Uniji

Predavanje

U organizaciji Franjevačke mladeži Metković  je u Gradskom kulturnom središtu Metković 6.lipnja 2013. u 20:oo sati upriličeno predavanje na temu Kršćanin u Europskoj uniji koje je održao Ivica Ursić. Iako je taj poznati splitski novinar i publicist čest gost u Metkoviću, njegova razmišljanja su očito jako bliska građanima, što se pokazalo i sinoć, jer su u iznimno velikom broju došli poslušati što ima za reći.
Ursić se tijekom predavanja osvrnuo na mnoge zablude koje muče suvremenog čovjeka među kojima je najčešće kriza identiteta. Naglasio je kako je identitet nešto što nas definira, a određuje ga Bog. Gubljenjem identiteta čovjek postaje slab i podložan utjecajima suvremenog društva koje u zamjenu za vjeru u Boga čovjeku nudi čitav panteon idola kojima žrtvuje svoje vrijeme i svoja nadanja.
– Znam da ste svi vi večeras došli da čujete ono što vam je u srcu. Mi smo djeca Božja i ulaskom u Europsku uniju za nas se neće ništa promijeniti, ali samo ako smo sigurni u sebe i svoju vjeru. Svatko od nas treba sačuvati kršćanstvo u sebi jer nije bitna Europa nego je najbitniji naš odnos prema Bogu. Važno je da znamo tko smo, čiji smo i da ponosni uđemo u zajednicu europskih naroda – rekao je između ostaloga Ursić.
U ime Frame Metković prisutnima na dolasku, te svim sponzorima koji su omogućili da se predavanje održi, zahvalio je Ante Marević. Događanje je svojom pjesmom upotpunila klapa Sv. Nikola.

Ante Marević, Frama Metković

                                       

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.