Markov travanj u Našicama

P1190419

Frama Našice je susrete u travnju posvetila čitanju i tumačenju Markova evanđelja. S obzirom da su susreti bili pomalo neobični po temi, odlučili smo ih učiniti još uzbudljivijima pa smo na susret 26.04.2013. pozvali fra Igora Andrijevića i njegove framaše iz Osijeka Jug II.

Nakon čitanja večernje molitve časoslova započeli smo s čitanjem posljednjih poglavlja tog evanđelja. Za svaki susret smo imali druge čitače tako su tada čitale naše framašice  Sandra, Josipa, Dorotea, Tatjana i Anđela. Nakon što su one pročitale svoje dijelove  fra Igor je započeo s tumačenjem pročitanog koje je trajalo punih 35min (tako su rekle njegove framašice).  Nama je tumačenje bilo jako zanimljivo i uživali smo slušajući i promišljajući. Kada je fra Igor završio s tumačenjem imali smo rad po grupama u trajanju od 5min. Nakon plenuma, fra Igor nam je poklonio jednu igru vrtenja i ubijanja ostalih framaša, igra u kojoj je brzina moć.  Poslije igre smo se međusobno družili i zabavljali, a nije izostala ni zakuska. Kalorije koje smo pojeli ubrzo smo i potrošili u radnoj akciji nošenja stolica u crkvu (zbog krizme koja je bila dan poslije). Sve u svemu, bio je to sadržajan susret pun smijeha i uživanja. Najvažnije od svega je to da smo se bolje upoznali s jednim od četiri evanđelja koja čine temelj našeg života.

Zahvaljujemo se  Frami Osijek Jug II i fra Igoru na lijepom druženju. I ostalim Framama preporučamo da se bace na takve projekte. Mi smo braća i sestre i trebamo se družiti ne samo na obećanjima, seminarima, duhovnim kapitulima i hodu već i na redovnim susretima kad je to moguće.  A s Evanđeljem se trebamo uvijek što bolje i bolje upoznavati. Kako ćemo inače prelaziti iz evanđelja u život i iz života u evanđelje?

Dorotea Batrac, Frama Našice

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)