Uključi se i ti u Molitvenu mrežu mladih za obitelj

 

Logo, U ime obitelji

U srijedu 24. travnja, javnosti je na konferenciji za novinare predstavljena građanska inicijativa, U ime obitelji. Cilj ove inicijative je prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma, kako bi se u Ustav Republike Hrvatske unijela odredba po kojoj je brak zajednica muškarca i žene, budući da zasad Ustav ne sadrži definiciju braka, što omogućava redefiniranje braka i obitelji suprotno vrijednostima, kulturi i volji većine građana. Upravo je referendum demokratski način na koji možemo ostvariti cilj ove inicijative, a to je zaštita djece, obitelji i braka.

Svjesni smo činjenice da se u novije vrijeme sve više relativizira i rekonstruira brak. Sve više se čuju glasovi pojedinih interesnih skupina koji se zalažu da se brak kao zajednica žene i muškarca izjednači s istospolnom zajednicom, što proturječi naravnom pravu. Također se želi omogućiti istospolnim zajednicama posvajanje, što kod djece može izazvati ozbiljne probleme.

Sve je počelo prije 12 godina u Nizozemskoj koja je prva država koja je istospolnim parovima omogućila sklapanje braka, a do danas je to učinilo još 15 zemalja u svijetu. Posljednja zemlja u kojoj je donesen takav zakon je Francuska, što je bilo popraćeno velikim prosvjedima. Neke su od tih zemalja, a među njima i Francuska, omogućile istospolnim parovima čak i posvajanje djece. U posljednje se vrijeme i u Hrvatskoj sve više najavljuju zakonski prijedlozi koji bi istospolnim parovima omogućili sklapanje braka i posvajanje djece. Stoga je pokrenuta inicijativa „U ime obitelji“ sa svrhom zaštite djece, obitelji i braka kao temeljne institucije društva. Detalje o građanskoj inicijativi „U ime obitelji“ možeš pronaći na: http://uimeobitelji.net/, a možeš se prijaviti i za aktivno djelovanje: http://uimeobitelji.net/za-aktiviste/.

Referendumsko pitanje glasi: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“. Da bi se došlo do referenduma potrebno je prikupiti 375 000 potpisa. Potpisi će se skupljati na oko 2000 mjesta u Hrvatskoj. Anketno istraživanje potvrđuje da čak 90% ispitanika želi takvu odredbu u Ustavu. Prilikom potpisivanja potrebno je priložiti MBG!

Molitvena mreža mladih za obitelj koji žele napraviti iskorak u vjeri te biti prisutni u društvu za vrijeme ove akcije i kasnije, podupire ovu građansku inicijativu. Priključi se i ti! Zajedno kao mladi katolici trebamo preuzeti odgovornost za društvo u kojem živimo, molitvom i opipljivim sudjelovanjem. Molitvena mreža mladih djeluje pod zaštitom bl. Ivana Merza za kojega je bl. Ivan Pavao II. na beatifikacijskoj misi u Banja Luci rekao: Bio je vjernik svjetovnjak uzoran i hrabar, čovjek kulture i osjetljiv za bogoslužje, uronjen u nadnaravno i djelatno zauzet u širenju Kraljevstva Božjega. Njega vam želim dati kao svjedoka Kristova i zaštitnika, ali istodobno i suputnika na putu u vašoj povijesti, u ponovnoj izgradnji onoga što je srušilo nasilje, u pomirbi među pojedincima i obiteljima, u promaknuću istinske društvene obnove u pravdi i miru. On će od danas biti uzor mladeži, primjer vjernicima svjetovnjacima.“

Samo obitelj, koja nastaje i raste iz ljubavi žene i muškarca, može rađati i odgajati djecu. Stoga, svako dijete ima pravo na takvu obitelj, na mamu i tatu.

Zvonimir Pervan, Frama Zagreb – Sveti Duh

Obitelj

1 Comment

  1. Evo jedan prijedlog. Neka se na razini Hrvatske u svakoj Frami odvoji jedan susret na kojem će molitva biti na nakanu obitelji. Svaka Frama bi mogla odličiti hoće li to biti hodočašće, klanjanje, krunica…bilo šta. Vjerujem da bi tako puno više uradili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.