Primanja i Obećanja Frame Gračac

obred Obećanja

U nedjelju, 28. travnja 2013. godine u župi sv. Jurja mučenika u Gračacu održana su primanja i obećanja u Franjevačku mladež.

Fra Božo Mandarić,  duhovni asistent, dugo nas je pripremao za ovaj svečani događaj. Fra Božo nas je s radošću i velikim strpljenjem poučavao životu koji priliči mladom sljedbeniku sv. Franje. Pomagao nam je da svi djelujemo zajedno, kao braća i sestre kako bi svojim primjerom pokazali da su svi ljudi pred Bogom jednaki i da svakog čovjeka moramo ljubiti kao brata.

Na početku obreda zamolili smo da budemo primljeni, a nakon toga nekolicina i obećani u Franjevačku mladež, a našu su molbu s velikom radošću prihvatili područni predsjednik Zadarsko-šibenskog područja Marko Plavčić i mjesni duhovni asistent fra Božo Mandarić u ime Crkve i franjevačke obitelji.

Vjerujemo da će nam Gospodin udijeliti snagu da možemo biti ustrajni u pozivu u kojem smo se odazvali i spremnost da slijedimo Put, Istinu i Život kako je to činio sv. Franjo. Obredu su također prisustvovali,  fra Juru Hrgović , mons. Tomislav Rogić, udbinski dekan i župnik Crkve Hrvatskih Mučenika na Udbini, don Ivica Tola, kapelan u katedrali Navještenja BDM.

Sve vas pozivamo da se molite za nas kako bi uz Božju pomoć čvrsto i bez straha nastavili koračati putem prema novim obećanjima.

Katarina Knežević, Frama Gračac

zajedno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)