Nacionalna skupština Franjevačke mladeži BiH

201304291345351_800x500

Od 26.-28. travnja u Kući mira u Rami održana je Nacionalna skupština Frame BiH. Na samom početku dobrodošlicu su poželjeli  s. Nives Kančev, nacionalna ministra OFS-a BiH, Josipa Vukoja, nacionalna predsjednica Frame BiH, te fra Danijel Rajić i fra Josip Vlašić.

Skupština je započela podnošenjem izvješća i osvrtom nacionalnog duhovnog asistenta fra Josipa Vlašića na rad Frame u BiH. U subotu, kao predstavnici Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame, radu skupštine priključili su se naši nacionalni vijećnici Marko Plavčić i Pero Mihaljević.  Predavanje na temu „Izazovi Frame u BiH“ održali su Josip Madžar i Marijana Mikulić. Nakon tog predavanja je uslijedio rad po skupinama  koji je rezultirao konkretnim smjernicama za rad Nacionalnog vijeća BiH. Poslijepodne smo nastavili uz ugodno druženje i upoznavanje na Ramskom jezeru.  Nastavak večernjeg programa obilježila je Sveta misa, te poruke sa I. Europskog kongresa Frame i OFS-a.

nacionalno vijeće BiH

Nedjelja je bila rezervirana za izborni dio skupštine. Biralo se novo Nacionalno vijeće koje će služiti braći i sestrama u BiH. Službu predsjednice preuzela je Ivana Baban, potpredsjednik Tomislav Gašpar, Adriana Drljepan nova je nacionalna tajnica, Gabriela Jelavić blagajnica, a Andrea Odak nacionalna voditeljica formacije.

Ovom divan susret bližio se kraju. Uz nova poznanstva, prijateljstva, pa čak i posvajanje novog „Hercegovačkog zeta“, pali su i dogovori oko suradnje između područnih bratstava. Čestitamo novoizabranom vijeću i nadamo se nastavku suradnje.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)