Dvije nove Frame u Splitsko – dubrovačkom područnom bratstvu

Prva primanja Frame Hrvace

U nedjelju, 24. veljače 2013., nakon četiri mjeseca pripreme dvadeset i dvoje mladih primljeno je u Framu. Mlade su u sami obred uveli Pero Mihaljević, područni predsjednik i fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent, a sv. misu je koncelebrirao je i fra Neven Pavlinušić, mjesni duhovni asistent i hrvatački župnik.

clip_image001

Framaši su dostojanstveno pristupili obredu i tako započeli svoj put priprave za obećanje. Među primljenicima su predstavnici svih generacija srednje škole i nekoliko studenata što daje posebno bogatstvo ovom mladom bratstvu. Vjernici su s oduševljenjem podržali mlade u njihovoj odluci, a posebno je dirnut bio fra Neven koji je istaknuo da su ga primanja framaša podsjetila na njegove bogoslovske dane. Nakon svete mise, slavlje je nastavljeno prigodnim druženjem u župskoj kući. Zahvalni smo Bogu što je naše područno bratstvo obdario još jednom zajednicom.

Mladima čestitamo na njihovoj odluci i ustrajnosti te im želimo sretan i blagoslovljen put priprave za obećanja, a sve pozivamo da ih stave u svoje molitve.

 

Prva primanja Frame Turjaci

U nedjelju, 17. veljače 2013., nakon četiri mjeseca pripreme dvanaest mladih primljeno je u Framu. Na samom početku misnog slavlja mlade su u sami obred uveli Pero Mihaljević, područni predsjednik i fra Jure Hrgović, područni duhovni asistent, a sv. misu su koncelebrirali i fra Mladen Marić, mjesni duhovni asistent i fra Kristijan Perković, duhovni asistent Frame Sinj inače rodom iz Turjaka.

clip_image001

Framaši su pjevanjem i čitanjem sami animirali svetu misu i ovo slavlje učinili još ljepšim i svečanijim, a slavlje se nastavilo i poslije u druženju s gostima. Ovaj događaj izuzetno je područno bratstvo koje je sada bogatije za jednu zajednicu mladih entuzijasta kao i za župu i samo mjesto.

Mladima čestitamo na njihovoj odluci i ustrajnosti te im želimo sretan i blagoslovljen put priprave za obećanja, a svima preporučujemo da ih stave u svoje molitve.

Jelena Bošnjak, Frama Hrvace i Pero Mihaljević, područni predsjednik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)