Međumjesna škola animatora

U subotu 19. siječnja održana je međumjesna škola animatora na kojoj su se okupili predstavnici mjesnih bratstava južnog dijela Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame, a to su: Frama Rožat – Dubrovnik, Frama Metković, Frama Vrgorac i Frama u osnutku Plina-Stablina koja je bila i domaćin ovoga susreta.

Okupljanje je započelo u 10 sati nakon čega je uslijedila molitva Jutarnje i pozdrav područnog predsjednika Pere Mihaljevića i područne voditeljice formacije Ive Burazin. Nakon svima dragog doručka, Pero je održao predavanje pod nazivom Komunikacija tijekom kojeg su prisutni framaši mogli promišljati o komunikaciji s bližnjima, ali i unutar njihovih mjesnih bratstava. Nakon predavanja uslijedio je rad po grupama u kojem su se framaši mogli pobliže upoznati i razmijeniti svoja iskustva. To je svima bilo jako zanimljivo jer su saznali neke nove informacije koje će moći upotrijebiti u daljnjem radu svojih mjesnih bratstava. Nakon što  je svaka skupina završila s razgovorom uslijedio je plenum  gdje su svi izlagali svoja mišljenja i zapažanja koja su stekli prilikom rada po skupinama.

clip_image002

Ne samo prije, nego i nakon ručka  framaši su iskoristili vrijeme da udruže svoje glasove i zapjevaju koju pjesmu, ali i da odmjere svoje snage u stolnom tenisu.

clip_image002

Iako nam je zabava vrlo draga, trebalo se vratiti i ozbiljnijem radu i poslušati predavanje Ive Burazin pod nazivom Tijek susreta i Uloga animatora, u kojem je Iva objasnila samu svrhu našeg okupljanja i ulogu animatora unutar Frame.

U 16 sati održano je Euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Paviša Norac-Kevo, a zatim svi na okupu su razgovarali i donosili zaključke na osnovi provedenog dana. Jedno od zanimljivih pitanja koje je postavio područni predsjednik i koje je navelo framaše na razmišljanje je bilo što bi, potaknuti tim danom i predavanjima koje su čuli, voljeli promijeniti unutar svojih mjesnih bratstava. Odlučili su da će poraditi na samoj komunikaciji unutar Frame, angažirati novije članove na rad i osmišljavanje tema susreta uz pomoć starijih i iskusnijih članova, te primijeniti i raditi neke teme koje to tada nisu obrađivali.

clip_image002

Nažalost, oko 17 sati došlo je vrijeme za rastanak, ali ne za dugo jer su se već razmijenili kontakti i dogovorili slijedeći susreti i druženja.

Ivana Gleđ, Frama Rožat – Dubrovnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.