Obećanja Frame Otok

487677_463429230388766_418350455_n

Još jedna prva subota u drugom mjesecu. Svima je to samo jedan običan dan, ali ne i nama, framašima Frame Otok. Ali krenimo od početka.

Božićni praznici su. Hladno je. Svi su u kućama i griju se uz tople peći, a grupica od tridesetak mladih žuri u mjesnu crkvu sv. Antuna
Padovanskog kako bi započeli sa pripremama za svoja obećanja. Ništa ih ne može spriječiti u ostvarivanju onoga što žele. Ni zima, ni snijeg, ni kiša, ni pozivi njihovih prijatelja da to vrijeme provedu u lokalnom kafiću. Sada već tradicionalno, prva subota u drugom mjesecu, ove godine 2.2. je dan do kada sve mora biti gotovo; igrokaz uvježban, pozivnice poslane, zahvalnice gotove. I s pitanje: “Što ćemo ove godine?” počele su jedanaeste pripreme za obećanja Frame Otok. Započeo je kreativni nered u malim framaškim glavama. I brže nego što smo mislili došao je i taj dan, 2.2. 2013.

Misno slavlje predvodio je fra Ivan Penava. Došli su i drugi duhovni asistenti, framaši ne samo iz naše domovine već i susjedi preko
granice; Frama Tuzla. Članovi mjesnog OFS-a, Framica, obitelji framaša i drugi župljani. Da misa bude još svečanija pobrinuli su se Zbor mladih i Veliki župni zbor. U novim framaškim majicama, zelene boje, s novim citatom “Jer ti si Oče radost u duši, Tvoja ljubav sve granice ruši!” Dvadeset i jedan framaš je izgovorio svoje “Evo me” i odazvao se na svaki poziv dobra i življenje evanđelja u bratstvu franjevačke mladeži.

Nakon što smo nahranili svoju dušu bilo je vrijeme da se pobrinemo i za svoje tijelo. Nastavak je uslijedio u kripti crkve. Uz obilje hrane koju su pripremile naše mame, bake i ostali župljani. Framica je izvela svoj igrokaz, a nakon njih i mi. Ove godine igrokaz pod naslovom “Framašica traži tau”. Uz pomoć likova iz bajki;  Crvenkapice,  Ivice i Marice, Snjeguljice i 7 patuljaka, Ljepotice i zvijeri, Vuka i tri praščića, Djevojčice sa žigicama, Cara i krojača, Hlapića i Gite i čak Smeagola iz Gospodara prstenova framašica je uspjela pronaći svoj tau a mi smo uspijeli tu prekrasnu večer uspješno privesti kraju.

Marija Filipović, Frama Otok

426080_463267400404949_1198649484_n

1 Comment

  1. Čestitam svima od srca za obećenje, prestava je bila veliko iznenađenje jer mise jako svidjela i bila je zanimljiva!!!!!!!!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)