Obećanja Frame Našice

P1180192

U subotu 26. 1. 2013., pod misnim slavljem u crkvi sv. Antuna Padovanskog, framaši iz Našica dali su svoja obećanja. Njih jedanaest je to učinilo po prvi puta, a deset ih je obećanja obnovilo. Tim slavljem započela je cjelogodišnja proslava 20 godina postojanja Frame Našice. Framaši su i ove godine imali majice Jak kao Jakov, samo ovaj put u tamnije plavoj boji. Tako su nastavili podupirati udrugu iz Karlovca s kojom veoma uspješno surađuju već više od godinu dana.

Misu je predvodio fra Robert Ćibarić, duhovni asistent Osječkog područnog bratstva.  Podršku framašima dali su duhovni asistenti i framaši iz drugih frama, članovi mjesnog OFS-a, članovi Framice (tj. Glasnika), obitelji framaša i ostali župljani. Posebno dirljiv trenutak bio je onaj kada je pred kraj mise duhovni asistent Frame Našice, fra Dragutin Bedeničić, već tradicionalno darivao svoje framaše plišanim igračkama uz poruku da se ne žure odrasti i uvijek budu djeca u srcu.

Nakon mise svi prisutni su se okupili u pastoralnom centru Emaus gdje su nakon okrepe framaši izveli skeč ‘Divna framaška priča’ koji je bio splet improvizacije, smijeha i lijepe poruke o važnosti bratstva. Publika je vidno zadovoljna glumce nagradila gromoglasnim pljeskom.

Nakon skeča uz ples, pjesmu i razgovor večer se primakla kraju, no framaši su svoj put tek započeli sa sljedećim riječima u srcima: Koga da pošaljem? – Evo me Gospodine, mene pošalji! Izaija 6,8

Marina Biuklić, Frama Našice

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.