Zašto kušnje?

Čovječe, možda se pitaš zašto kušnje?

Zašto te, Bog koji je ljubav, svako malo kuša?

Kako bi Yves u “Vječnom zaljubljeniku” rekao: -” Čudan je taj naš Bog! Kad mu se posve predaš, on te mirno uputi među zločince.”-
Zašto? Pa zato da provjeri koliko si jak i koliko je jaka tvoja vjera i ljubav za Njega! Jer lako je voljeti dok je sve bajno i krasno, no kada nevolja nastupi onda se čovjek prepoznaje! Samim time i u sakramentu ženidbe supružnici obećavaju vjernost u zdravlju, miru, bogatstvu, ali i u bolesti, nemiru i siromaštvu, prihvaćajući volju Božju u ciklusu (krugu) života. Doduše, da smo stalno u veselju, blagostanju, sreći, prestali bi to isto cijeniti! Zato, uzgrli koji god križ, kušnju ti On nametne i bori se! Bori se skupa sa Sinom za ljubav Oca svoga da jednom u veselju budeš primljen u Očev vječni dom!

On govori: “Ne boj se, raduj se i vjeruj.” Nije li to dovoljno? Neka nam to bude zapisano u srcima kao svjetlo koje nas izvlači iz razni kušnji!

Marija Šebalj, Frama Požega

1 Comment

  1. Iznenađen sam kakosi to kratko, a tako jasno napisala. Baš lijepo. Ja si često ponavljam jednu misao: što te ne ubije, to te ojača.

    Kako je to lijepo napisao sv. Pavao u poslanici Korinćanima: “On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog. Jer kao što su obilate patnje Kristove u nama, tako je po Kristu obilata i utjeha naša. (2 Kor 1, 4-5)

    Bog dopušta naše kušnje kako bi smo mi bili utješeni i ojačani i tako onda mogli drugima pomoći.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)