Područni susret Splitsko-dubrovačkog područja

Dana 27. listopada u župi sv. Luke Ev. u Podbablju održan je XIII. Područni susret Splitsko- dubrovačkog bratstva Frame pod geslom ”Umnoži nam vjeru”.
Na susretu su sudjelovali mladi iz šesnaest mjesnih bratstava, od Sinja do Dubrovnika, koji su se odazvali u velikom broju.

Nakon doručka i kratkog druženja tristotinjak mladih se okupilo u središnjoj podbapskoj crkvi Sv. Ante. Okupljene framaše pozdravila je Ana Mikulić područna predsjednica Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva, a nakon toga, u ime domaćina, i mjesni predsjednik Frame Podbablje, Luka Matković te mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić koji je mladima iznio nekoliko detalja o svojoj župi. Svi su okupljenim framašima poželjeli dobrodošlicu i radosno zaželjeli plodonosan rad i uspjeh ovog susreta.

S par riječi obratio se i područni duhovni asistent fra Jure Hrgović koji se pobrinuo da susret započne jutarnjom molitvom koju je predvodio. Potom je fra Kristijan Stipanović, imotski župnik i duhovni asistent Frame Imotski održao predavanje na temu ovogodišnjeg susreta ”Umnoži nam vjeru”. Nakon predavanja održan je rad po skupinama, mladi su se rasporedili u prostorije mjesne osnovne škole te župne dvorane i crkve. Nekoliko skupina je svoje zaključke i misli izložilo u kratkom plenumu.

Nakon plenuma, došlo je vrijeme ručka, za koji su se pobrinuli župljani Podbablja.
Po završetku objeda uslijedilo je pokorničko bogoslužje kojeg je predvodio fra Nedjeljko Čarapić, a potom i prigoda za ispovijed prije svečanog euharistijskog slavlja koje je predvodio područni duhovni asistent. Po završetku misnog slavlja uslijedile su zahvale, svim okupljenima zahvalio se župnik fra Nedjeljko, a područna predsjednica Ana Mikulić zahvalia se svima koji su omogućili ovaj susret i učinili ga posebnim. Susret je završio uz pjesmu, rezanje velike torte povodom rođendana Frame koji se simbolično slavi na područnim susretima. Framaši su se polako počeli razilaziti, s osmjehom na licu i u iščekivanju novog susreta sa svojom braćom.

Ivana Ćapalija, Frama Sv. Obitelj, Split

3 Comments

  1. A framaši frame Imotski kako sam čuo nazvali su ovaj susret socijalnim i tako pričali svima koji tu nisu bili. Malo je kiša pokvarila sve, ali atmosfera je bila super i mislim da će se svi složiti. A zavist i ljubomora vladaju očito i u redovima gdje ih ne bi smijelo biti.

    1. A opet, nije baš ni u redu tuđe mane i grijehe ovako javno iznositi. (ako ih je bilo! jer sve je ostalo na ”kako sam čuo).

      Bratska opomena ima svoju postepenost zbog ljubavi bez koje ne je može biti. (Mt 18, 15-17)

  2. Još jedan susret na razini. Svaka čast organizatorima, bilo je lijepo. Duhovno smo se obnovili, popričali sa braćom i nadasve nasmijali. Hvala Ocu, neka je sve na Njegovu slavu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.