Katolici, probudite se!

“Katolička crkva ne boji se niti jedne sile na zemlji dok se radi o obrani prava čovjeka. Tko će odsad govoriti da kršćani šute? Kad bi oni šutjeli, kamenje bi vikalo!” Blaženi Alojzije Stepinac

Prije malo više od mjesec dana glavni urednik Glasa Koncila, Ivan Miklenić je dobio e-mail sa sadržajem: ‘Zbog jučerašnjeg sranja vašeg kardinala postavili smo bombu u zagrebačku katesralu. Letjet ćete u zrak, bando klerofašistička!’. Ova vijest se brzo proširila cijelom Hrvatskom, na tren upozorila Katolike i ujedno nam pokazala što nas tek čeka, a mene je ponukala da kolumnu za mjesec listopad posvetim tomu.

Svakodnevno smo svjedoci razorne napadačke borce koja se vodi i s nesmanjenom žestinom nastavlja na ime i djelo Crkve u Hrvata. Svakodnevno smo svjedoci sve veće Kršćanofobije, koja je postala svojevrsni trend u Hrvatskoj. Za napadanje svećeniku, postavljanje bombe u crkvi, vrijeđanje svetinja, ukidanje vjeskih emisija, progon vjeroučitelja… bez i malo ustručavanja možemo reći da ne postoji kazna. Još je mnogo primjera, ali ne želim biti kontraproduktivan s ovom kolumnom, te nekog navest ne njihove metode.

Mi moramo biti istinoljubivi te priznati da bilo puno grešaka i grijeha u prošlosti naše Crkve. Bilo je stvari koje mi moramo ispravljati, ponovno izgrađivati, a i u većini slučajeva sami smo krivi za to. U velikoj većini slučajeve smo sami krivi za neke predrasude prema Crkvi i za odbojnost vjernika od Crkve. Jer nije baš najbolji primjer pohlepnog vjernika koji sjedi u prvom redu, stare bake koja sve zna i koja je lokalna oglasna ploča a viđamo se stalno sa krunicom u ruci. Sami smo nekad odbojni i moramo se zapitati zašto netko ne dolazi u crkvu?

Za kraj želim sve potaknuti da zajedno molimo za Crkvu i svećenike. Ne pozivam vam na mržnju, već na ljubav i blagoslov. Imajte mudrosti, jer su djeca tame izuzetno lukava, ali opet mudrost prožeta Duhom Svetim nenadmašiva je. A ja, ohrabren onom Kristovom “ni vrata paklena neće je navladati” ću zapjevati svima koji su i danas krenuli u bitku protiv Crkve jedno lijepo pjesmu od Prljavog Kazališta… “Uzalud vam trud svirači!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)