Obećanja u bratstvima Frame Imotske krajine

Svake godine na blagdan svetog Franje primljeni framaši mjesnih bratstava Frama Imotske krajine već tradicionalno daju svoja prva obećanja. Tako je bilo i ove godine, a svoja prva obećanja dalo je ukupno 95 mladih. Obećanja su dali framaši iz bratstava Imotski (23), Lovreć, kojemu su ovo bila prva obećanja (12), Podbablje (11), Proložac (10), Runović (18), Vinjani (15) i Zmijavci (6).
Euharistijsko slavlje predvodio je imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović uz koncelebraciju 7 svećenika. Gvardijan se prigodnom propovijedi osvrnuo na primjer sv. Franje, na njegov život koji je posvetio Bogu. Istaknuo je da bi nam svima trebao biti uzor u nastojanju da slijedimo Krista i Njegov put, a posebno framašima koji tu večer obećaju da će svoju mladost posvetiti Kristu živeći Njegovo evanđelje.
Poslije svete mise u samostanskom dvorištu održana je zakuska za sve framaše koji su tada imali priliku družiti se i razmjenjivati svoja iskustva.
Nadamo se da će svi novoobećanici istinski slijediti i ispuniti riječi koje su tom svečanom prigodom izgovorili. Neka im u tome pomogne serafski otac sv. Franjo po zagovoru našega Gospodina.

Daniela Todorić, Frama Imotski

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.