Obećanja Frame Drniš

Krštenje, pričest, krizma, dan vjenčanja.. To su dani na koje ćemo svi odmah pomisliti kad nas netko upita za uspomene vezane uz crkvu i vjeru. To su lijepe i vrijedne uspomene, no neki od nas su odlučili ići korak dalje. Stoga ja mogu na taj popis dodati: primanje i obećanje u Framu.

Primanje u Framu zahtijeva godinu dana provedenih u bratstvu Frame, življenja na jedan drugačiji način, posvećivanja Bogu, vjeri i molitvi. U tom vremenskom razdoblju od godine dana pokušavamo uvidjeti da li je život framaša za nas ili nije. Primanje u Framu se događa jednom i svima je u lijepom sjećanju, pa tako i ovogodišnjim framašima koji su se primili. U znak sjećanja na obred i pripadnosti Frami, primljenici su dobili prsluk s oznakom Frame Drniš, na misi prethodno posvećeni Tau te kao formalni dio poklona- Statut.

Obećanja u Frami su daljnji korak nakon primanja. Tim obredom potvrđujemo i obnavljamo krsna obećanja koja su umjesto nas tada položili naši roditelji i kumovi. Sada, kad smo dovoljno zreli i svjesni, svojevoljno možemo obnoviti ta obećanja. Obvezujemo se živjeti u Frami još godinu dana. Ja sam se ove godine po prvi puta obećala. Osjećaj zadovoljstva, sreće i ispunjenosti je neizbježan, kako kod mene tako i kod svih obećanika, bilo da su se prvi put obećali ili obnavljali svoja obećanja.

Probe za pjevanje, predavanja, rad po skupinama, mise, klanjanja, križni put… Sve je to dio duhovnih priprema koje su organizirane 3 dana prije samih primanja i obećanja. U ta 3 dana smo se pripremili za same obrede i pokušali malo bolje shvatiti što zapravo znači biti primljen odnosno obećan.

Obred primanja i obećanja Frame Drniš održan je 16.9 u 19h u crkvi Gospe od Ružarija. Poslije mise slijedilo je zajedničko druženje uz domjenak koji su priredile sestre iz OFS-a. Pjesma, priča, smijeh i ples su uvijek najljepši završetak dana.

Tea Škiljo, Frama Drniš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)